Hoppa till huvudinnehållet

Tågstopp och avstängda vägar efter helgens översvämningar

Publicerad:
Tågtrafiken är stoppad under stora delar av måndagen efter helgens översvämningar.
Tågtrafiken är stoppad under stora delar av måndagen efter helgens översvämningar. Foto: Anna Warner

Helgens översvämningar påverkar trafiken i Dalsland på flera sätt. Tågtrafiken från Åmål står still under måndagen och flera vägar är avstängda, rapporterar P4 Väst.

Det är stopp i tågtrafiken från Åmål och söderut under måndagen. Delar av banvallen mellan Åmål och Tösse spolades bort av regnet. Trafiken öppnades på prov under natten mot måndagen, men då upptäcktes att banvallen gungade. Därför stängdes banan för fler undersökningar.

Både SJ:s och Västtrafiks trafik påverkas av stoppet. Trafiken kommer att stå still till tidigast klockan 15 under måndagen.

Flera vägar i Dalsland påverkas också efter översvämningarna. Länsväg 164 mellan Åmål och Bengtsfors är helt avstängd och delar av vägen har rasat. Den öppnas troligtvis tidigast klockan 16 på måndagen. Även länsväg 172, mellan Årjäng och Bengtsfors, är avstängd till följd av översvämningarna.

Artikeltaggar

ÅmålBengtsforsDalslandÖversvämningarP4 VästSJTågtrafikTrafikTrafikstörningarVästtrafik

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.