Hoppa till huvudinnehållet

Nu säljs Krokstad herrgård – här är utgångspriset

Publicerad:
Reporter Diana Dragic
Diana Dragic
diana.dragic@saffletidningen.se
Nu säljs Krokstad herrgård. Kommunen vill att nästa ägare ska bedriva verksamhet.
Nu säljs Krokstad herrgård. Kommunen vill att nästa ägare ska bedriva verksamhet. Foto: Fastighetsbyrån Säffle

I februari tog Säffle kommun ett beslut om att sälja Krokstad herrgård.

Kommunledningskontoret fick då i uppdrag att förbereda försäljningen, och för en vecka sedan publicerades fastigheten på Hemnet.

Maria Larsson, fastighetsmäklare på Fastighetsbyrån Säffle, är ansvarig för försäljningen.

– Det är jättespännande och en ära att få ta hand om det här åt kommunen. Jag har sålt det en gång tidigare, men då åt Nordiska bibelinstitutet. Nu är det ett helt annat läge och helt andra förutsättningar.

Herrgården har en boarea på 500 kvadratmeter, sju hektar tomtarea och en uträknad driftkostnad på 533 000 kronor per år. Utgångspriset är 8,9 miljoner kronor.

– Utgångspriset är satt utifrån det nuvarande marknadsläget och vår bedömning, men det är klart att det är svårbedömt i dessa tider, säger Maria.

Hur skiljer det sig att sälja en så omfattande fastighet jämfört med en villa i centrum?

– Det är ju priset som skiljer sig. Det här är ett så speciellt objekt så det måste ju vara någon som har en plan för att kunna ta över det. Kommunens högsta önskan är att det ska bedrivas verksamhet där, så de har gjort en ny detaljplan för att underlätta för det. Det finns möjlighet att driva bland annat hotellverksamhet och gästhamn.

Finns ett intresse

Trots att fastighetsmarknaden har sett ljusare dagar, finns det redan ett intresse för herrgården.

– Några har redan hört av sig och det finns ett seriöst intresse. Det är väldigt roligt, men mer kan jag inte säga i dagsläget.

Hur tror du att det kommer gå att sälja herrgården i dessa ekonomiskt oroliga tider?

– Det kan vara svårt. Det är ju mycket hus att ta hand om och det finns ett underhållsbehov, men samtidigt är det ett fantastiskt ställe med fin kvalitet och stora möjligheter, så vi får se vad marknaden har att komma med, avslutar Maria.

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterFastighetsbyrånFörsäljningHemnetKrokstad herrgårdSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.