Hoppa till huvudinnehållet

Sönderkörda fotbollsplaner bakom Tegnér: ”Det är tredje gången nu”

Publicerad:
Under natt till tisdagen har fotbollsplanerna bakom Tegnérskolan förstörts - nu för tredje gången i år.
Under natt till tisdagen har fotbollsplanerna bakom Tegnérskolan förstörts - nu för tredje gången i år. Foto: Carolina Schützer

Under natt till tisdagen har fotbollsplanerna bakom Tegnérskolan förstörts. Det är tredje gången som planerna körts upp - det är sladdspår och hjulspår på stora delar av gräsytan. Nu har man tröttnat och en polisanmälan har gjorts.

Lars Andersson, vaktmästare på teknik- och fritidsförvaltningen, fick under morgonen ett samtal från en lärare på Tegnérskolan som sett att planen var sönderkörd.

– Det är riktigt tråkigt - det förstör ju för ungdomarna som ska träna där. Det är ju tröttsamt och helt onödigt, säger han och fortsätter:

– Det har troligtvis skett inatt. Vi var där igår eftermiddag och då var det inget. Det är spår efter bil eller a-traktor.

Under natt till tisdagen har fotbollsplanerna bakom Tegnérskolan förstörts. Det är tredje gången som planerna körts upp
Under natt till tisdagen har fotbollsplanerna bakom Tegnérskolan förstörts. Det är tredje gången som planerna körts upp Foto: Carolina Schützer

”Så onödigt”

Det är inte heller första gången som det här hänt i år.

– Det är tredje gången nu. Det har hänt tidigare år också - men inte tre gånger under samma år.

Nu får man börja arbetet med att försöka fixa till och reparera planen. Man får försöka trycka rätt den så gott det går - vilket inte blir det lättaste.

– Det är ett så onödigt, extra arbetsmoment. Det är ju väldigt blött också så det gör det ju inte lättare. Sedan blir ju de slir-skador som blir kvar - de drar så i gräsmattorna även om det inte är jättedjupa spår, så det skadar dem. Det liksom sliter sönder gräset som är.

Det blir svårt att reparera skadorna.
Det blir svårt att reparera skadorna. Foto: Carolina Schützer

Kan man använda planen?

– Just nu är planen inte spelbar. Det är ju meningen att det är lag som ska spela där - träna och spela matcher - så de lär ju få flytta om och spela på andra platser, eller ställa in. Det går nog inte att träna där denna vecka och troligtvis inte nästa heller. Och kommer det mer regn så tar det ju ännu längre tid.

Skadegörelsen är anmäld nu till polisen.

– Förhoppningsvis är det någon som vet något och det kommer fram vem det kan vara, avslutar Lars.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättPolisanmälanSäffleSkadegörelse

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.