Hoppa till huvudinnehållet

Stjärnans bakslag – tvingas till ny operation: ”Fortfarande paj”

Publicerad:
Jessica Karlsson på förra årets Europatour-final i Málaga, Spanien. Nu är värmländskan skadad och det är oklart om hon kan göra comeback den här säsongen.
Jessica Karlsson på förra årets Europatour-final i Málaga, Spanien. Nu är värmländskan skadad och det är oklart om hon kan göra comeback den här säsongen. Foto: Göran Söderqvist/TT

Jessica Karlsson har inte spelat på Europatouren sedan februari på grund av en knäskada och nu väntar en ny meniskoperation plus rehab som gör att säsongen kan vara över.

– Rehabtiden efter den här typen av operation är ungefär sex till åtta veckor. Jag kommer inte stressa tillbaka för att hinna spela en eller två tävlingar i slutet på året och säsongen, säger den 31-åriga värmländskan.

Jessica Karlsson om sin skada

Säfflebördiga Jessica Karlssons senaste tävling på Europatouren var i mitten på februari. Under våren opererade hon sedan en meniskskada som till slut satte stopp för spel.

– Jag trampade snett under en löptur och det small till. Jag spelar padel och sådana saker ibland så det hade säkert kommit vid annat tillfälle om det inte skett vid den där löpturen tänker jag, berättar Jessica Karlsson.

Karlssons comebackplan efter meniskoperationen i våras var till juni men så blev det alltså inte. Och det kommer att dröja ett bra tag till eftersom värmländskan behöver göra ytterligare en knäoperation och den sker i nästa vecka.

– Det blir en ny meniskoperation. Som jag förstod det togs det bort en för liten del vid den första operationen. Det är vad de tror har hänt, men de vet inte riktigt. Men menisken är fortfarande paj i alla fall.

”Finns inte på världskartan”

Jessica Karlsson som representerar Forsgårdens GK konstaterar att hon typ inte har något annat val än att operera sig igen.

– Nej, jag har för många komplikationer med det. Jag fixar inte att gå eller stå för mycket och det finns inte på världskartan att jag skulle kunna spela golf just nu känns det som. Att spela golf om man bara ser till slagen kan jag absolut, men att gå en golfrunda kan jag inte göra just nu. Då måste jag operera, tyvärr.

Det är givetvis segt med en ny rehabperiod som nu väntar.

– Det är långdraget. Vi trodde att jag skulle vara tillbaka i juni någon gång. Men det går inte att göra något åt det nu. Det är bara att operera igen och köra lite mer rehab.

I augusti 2022 slutade Karlsson delad trea på Europatourtävlingen Skaftö Open. Under sommaren samma år kom hon på delad andraplats bakom Maja Stark i Amundi German Masters.
I augusti 2022 slutade Karlsson delad trea på Europatourtävlingen Skaftö Open. Under sommaren samma år kom hon på delad andraplats bakom Maja Stark i Amundi German Masters. Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

Och det är klart att det även är tufft mentalt för Karlsson, att vara under rehab istället för vanlig vardag på Europatouren.

– Ja, det är det. Det har varit ett konstigt halvår utan resor, och att inte vara ute så mycket, och att inte spela så mycket golf som jag är van vid. Det har varit lite tristess i perioder så att säga. Det är klart att det är tråkigt och jag saknar såklart att tävla väldigt mycket, konstaterar 31-åriga Jessica Karlsson.

Sista Europatourtävlingen 2023, innan finaltävlingen 23-26 november som Karlsson inte kommer ha möjlighet att kvalificera sig för, är i slutet på oktober.

Har du hopp om comeback den här säsongen om allt går vägen?

– Det är svårt att säga. Rehabtiden efter den här typen av operation är ungefär sex till åtta veckor. Jag kommer inte stressa tillbaka för att hinna spela en eller två tävlingar i slutet på året och säsongen. Men det hade varit väldigt kul om jag kan göra det. Jag följer läkaren och fysioterapeutens rekommendationer kring när jag är redo att tävla.

Artikeltaggar

2023 Ladies European TourEuropatourenGolfJessica KarlssonSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.