Hoppa till huvudinnehållet

Stoppa slakten av vård i Säffle

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

VÅRD. Socialdemokraterna hinner inte ens sitta vid makten i Region Värmland i ett år förrän slakten av vård i Säffle påbörjas. Varför man har mantrat att alla ska ta sig till Karlstad eller Arvika för att få hjälp är för mig obegripligt. Lika obegripligt som när Sossarna lade ner sjukhuset som betalades ersättning av Västra Götalandsregionen och var det mest lönsamma av fem sjukhus i Värmland. Den nedläggningen berövade halva Dalsland nära vård då de nu får åka till Trollhättan.

Majoriteten i Säffle måste stoppa denna slakt. Att mista sjukhuset var ett mycket hårt slag för staden på många sätt. Det kommer att bli ännu svårare att få nya invånare om vi saknar vård, utbildningar, narkotikan flödar och småligister stjäl och förstör för de boende. Att gatukontoret vägrar rätta upp skyltar, sneda gatubelysningar eller gräsbekämpa trottoarerna höjer ju inte heller attraktionskraften.

Så en uppmaning till samtliga politiker från vänster till höger är att agera nu och få med er era partikamrater att stoppa slakten av vård i Säffle.

Säfflebo

Artikeltaggar

NedläggningarRegion VärmlandSäffleSjukhusVårdVård och omsorg