Hoppa till huvudinnehållet

Säffle SK 2 tog trea mot serieledaren och gick om

Publicerad:

Säffle SK:s utvecklingslag ställdes mot serieledaren IF Örnen i söndags. Gästerna kom från en lång svit med vinster - någonting som SSK 2 satte stopp för när de tog hem trepoängaren efter 1-0.

Hemmalag var på fint spelhumör där man hittade varandra med både korta och längre passningar. Örnen är ett välorganiserat lag som inte bjuder på något, de har endast släppt in 8 mål före dagens match.

Isac Halldén Björk blev efter ungefär 20 minuter fälld i straffområdet och klev själv fram till straffpunkten. Bortamålvakten gick dock åt rätt håll och gjorde en fin räddning. Båda lagen hade chanser - men inga mål i första halvlek.

Det blir en positiv start av andra halvlek för SSK och helt logiskt kan man ta ledningen. Det är Isac Halldén-Björk som tar revansch för straffmissen i första. Säffle fortsätter ligga bra i positionerna och Örnen har svårt att skapa chanser.

”SSK:s unga lag håller rättvist undan till en uddamålsseger genom en riktigt laginsats där hela laget förtjänar beröm. Extra plus ändå till ytterbackarna Emil Engström och Måns Wigstrand som gjorde sina bästa matcher för säsongen.” skriver assisterande tränare Lasse Gävert på lagets hemsida.

Säffle SK 2 spelar sin nästa match den 9 september borta mot IK Arvika Fotboll U.

Säffle SK 2 - IF Örnen (1-0)

56’ 1-0 Isac Halldén Björk

Artikeltaggar

FotbollIF ÖrnenSäffleSäffle SKSäffle SK 2

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.