Hoppa till huvudinnehållet

Biltjuv stal bilar runt om i Värmland i somras: ”Jag har bara åkt, typ som taxi”

Publicerad:
Bild på bilen som stals i Säffle från förundersökningsprotokollet. På ölburkarna fanns 27-årigens DNA.
Bild på bilen som stals i Säffle från förundersökningsprotokollet. På ölburkarna fanns 27-årigens DNA. Foto: Polisen

En 27-årig man stoppades i en stulen bil. På sig bar mannen bilägarens solglasögon och i fickan hade han nyckeln till bilägarens altandörr.

Nu åtalas mannen för fem bilstölder och flera andra brott runtom i Värmland.

Den första bilen misstänks 27-årigen ha stulit den 20 maj i Säffle. När bilen hittades låg det flera ölburkar och ciderflaskor i passagerarsättet. På ölburkarna fanns 27-årigens DNA.

Under juni stjäl mannen tre bilar varav en på Hammarö, en i Molkom i Karlstad och en i Hagfors.

Redan efter bilstölden i Hagfors stoppades mannen av polis när han körde den stulna bilen. I bilen hade mannen föremål som han stulit efter att han brutit sig in i bilägarens bostad. 27-årigen körde även utan giltigt körkort och hade 2,06 gram cannabisharts på sig. Polisen grep mannen, som sedan häktades.

Bild på en av bilarna som stals i Karlstad. Polisen uppger i förundersökningsprotokollet att det är oklart vart bilen är krockad.
Bild på en av bilarna som stals i Karlstad. Polisen uppger i förundersökningsprotokollet att det är oklart vart bilen är krockad. Foto: Polis myndigheten

Mannen förnekar att han har stulit bilar. I förhör menar han att hans DNA fanns i bilarna eftersom han hade fått skjuts i de olika bilarna.

– Jag har haft lite röka hasch och träffat lite olika folk den senaste tiden och åkt i lite olika bilar. Själva bilstölder håller jag inte på med. Jag har blivit körd men jag har inte frågat vem som är ägare. Jag har bara åkt, typ som taxi. Jag har behövt skjuts. Själva bilarna, har jag inte stulit. Jag har inte varit i Säffle, säger 27-årigen i förhör.

Två veckor senare, den 29 juni, frigavs mannen. Fyra dagar senare tog sig mannen olovligen in i en bostad i Karlstad och stal en bilnyckel medan husägaren var hemma. Därefter tog han husägarens bil och åkte därifrån.

27-årigen stoppades av polis och hade då bilägarens solglasögon på sig och i fickan hittade polisen bilägarens altannyckel.

Mannen åtalas utöver bilstölderna även för inbrottsstöld, olovlig körning, rattfylleri och ringa narkotikabrott. Efter en incident med poliser i maj åtalas mannen även för våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman och brott mot knivlagen.

Artikeltaggar

ÅtalBilstölderBrott, lag och rättHagforsHammaröKarlstadNarkotikabrottOlovlig körningSäffle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.