Hoppa till huvudinnehållet

Stort sparpaket klubbat i regionen – oppositionen kritisk

Publicerad:
Arkivbild.
Arkivbild. Foto: Håkan Strandman

Nedskärningar på 34 miljoner i år och 161 miljoner nästa år. Under tisdagen klubbades det stora ekonomiska sparpaketet för Region Värmland. Oppositionen kallar beslutet direkt oansvarigt.

Hälso- och sjukvårdsnämnden klubbade under tisdagen det ekonomiska sparpaketet för Region Värmland. I år ska 34,4 miljoner kronor sparas in, och 161 miljoner nästa år. Ett av förslagen som diskuterats var att jourcentralerna i Säffle och Kristinehamn skulle samlokaliseras med Arvika respektive Karlstad. Men det lyftes bort inför tisdagens möte och ska på återremiss för att utredas på nytt.

Några av besparingarna och nedskärningarna består av minskad hyrläkarbemanning och begränsning av köpt vård inom slutenvården.

Sara Kihlström (KD), regionråd och vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Värmland.
Sara Kihlström (KD), regionråd och vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i Region Värmland. Foto: Göran Persson

Värmlands Borgerliga Allians, bestående av M, KD och L, kritiserar hur sparpaket i hälso- och sjukvårdsnämnden var utformat.

– Vi vill se ett helhetsgrepp över ekonomin, vilka åtgärder man kan göra och allt måste upp på bordet för att vi sedan ska kunna sålla. Men att sålla innan vi har fått fram beslutsunderlag är helt fel väg att gå. Det är direkt oansvarigt att diskutera vad vi ska skära i innan vi har fått en komplett bild av läget, säger Sara Kihlström (KD), regionråd och vice ordförande i hälso- och sjukvårdsnämnden i ett pressmeddelande.

Artikeltaggar

ArvikaÅtgärderHälso- och sjukvårdsnämndenKarlstadKristdemokraternaPressmeddelandeRegion VärmlandSäffleSara KihlströmVårdVård och omsorg

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.