Hoppa till huvudinnehållet

Vårdens sparpaket: Inget beslut om jourcentralerna efter protester

Publicerad:
Beslut om jourcentralerna skjuts på framtiden.
Beslut om jourcentralerna skjuts på framtiden.

Protesterna lät inte vänta på sig när jourcentralerna i Säffle och Kristinehamn föreslås samlokaliseras med Arvika respektive Karlstad.

Med anledning av oron blir det inget beslut i frågan under dagens nämndmöte.

Flera beslut för att nå en ekonomi i balans inom sjukvården i Värmland är redan fattade. Under dagens hälso- och sjukvårdsnämnd beslutades om ytterligare åtgärder som ska spara pengar 2023 och 2024.

De största posterna är minskning av hyrläkarbemanning, begränsning av köpt vård inom slutenvården och prioriteringar vid köp av externa neuropsykiatriska-utredningar.

Dessutom förslår man att jourcentralen i Säffle samlokaliseras med den i Arvika samt att jourcentralen i Kristinehamn samlokaliseras med den i Karlstad, plus att de kompletteras med digital jourverksamhet.

Inget beslut

Nu meddelar nämndens politiske sekreterare att det inte blir något beslut i frågan idag på grund av att ”förslaget har skapat stor oro”.

Däremot fortsätter arbetet med att förstärka den digitala vården.

Under en pressträff på onsdagen kommer nämndens politiska majoritet att berätta mer om det beslutade och kommande sparpaket.

Tidigare har förslaget att avveckla rehabiliteringsbassänger på CSK, Arvika sjukhus samt sjukhuset i Torsby lyfts bort från dagordningen eftersom det inte samverkats med Funktionsrätt Värmland enligt det avtal de har.

Artikeltaggar

ArvikaArvika sjukhusBeslutCentralsjukhuset i KarlstadFunktionsrätt VärmlandKarlstadKristinehamnNämnderPolitikSäffleVårdVård och omsorg

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.