Hoppa till huvudinnehållet

Stor succé för cruising i Tveta: ”Som en folkfest”

Publicerad:
Många kom för att delta och vara åskådare när Tveta bygdegård arrangerade cruising.
Många kom för att delta och vara åskådare när Tveta bygdegård arrangerade cruising. Foto: Tveta bygdeförening

Den årliga cruisingen i Tveta, som arrangeras av Tveta bygdeförening, blev en succé med över 50 deltagande bilar.

– Vi blev lite tagna på sängen.

Första gången man anordnade cruising var år 2020 – då pandemianpassat. I år var första året som man inte behövde ta hänsyn till restriktioner, och det blev en kväll som överträffade arrangörernas förväntningar.

– Redan det året var det god uppslutning, men nu var det väldigt mycket folk. Vi trodde inte att det skulle bli så många först, eftersom vi gick ut med det tre veckor innan och bara hade fått in 23 anmälningar när det bara var en dag kvar, säger Carina Löwgren, som är en av arrangörerna i bygdeföreningens aktivitetsgrupp.

Men på kvällen dagen innan evenemanget gick telefonen varm.

– Då var det massvis av folk som ringde, och även samma dag kom det dit folk som frågade om de fick efteranmäla. Till slut hade vi drygt 50 bilar som cruisade, säger Carina.

Det blev nästan som en liten folkfest, så det var väldigt trevligt.
Carina Löwgren, Tveta bygdeförening

Gick man ur huse

Cruisingen gick från den stora parkeringen vid Höglundaskolan till Skärsmyr i Tveta, via gamla Åmålsvägen. Förutom att det var många som deltog i själva cruisingen, berättar Carina hur folk gick man ur huse vid vändplatsen i Skärsmyr.

– Folk satt på en gräsplätt där och grillade och fikade medan de tittade på alla bilar som körde förbi. Det stod även många efter vägen och tittade. Det blev nästan som en liten folkfest så det var väldigt trevligt, säger hon.

Efter cruisingen samlades man vid bygdegården, där det såldes varmkorv med bröd och lotter och minglades för fullt. Bilarna fick så klart också mycket uppmärksamhet, och i slutet av dagen delades ett antal priser ut av ordförande Beatrice Nyman. Det var bland annat pris för ”Flådigaste fyrhjuling” och ”Tvetas favorit”.

– Det var jättetrevlig och gemytlig stämning och det var helt fullt på parkeringen. Vi blev lite tagna på sängen men samtidigt så glada för att det kom så mycket folk, säger Carina.

Vad fick ni för reaktioner?

– Alla var så tacksamma för att vi arrangerar något här på bygdegården. För sex år sedan var den konkursmässig. Då bildades en aktivitetsgrupp som har ordnat många aktiviteter med olika teman under åren. Det är väldigt roligt att så många medlemmar kommer och hjälper till och att vi dessutom har fått med oss några nya personer, säger Carina.

 • Färden gick från gamla Ica i Norelund till Skärsmyr via gamla Åmålsvägen.
  Färden gick från gamla Ica i Norelund till Skärsmyr via gamla Åmålsvägen. Foto: Ellen Stensrud Forslund
 • Mattias W. Brandts Volvo PV 444, årmodell 1947, utsågs till ”Tvetas favorit”.
  Mattias W. Brandts Volvo PV 444, årmodell 1947, utsågs till ”Tvetas favorit”. Foto: Tveta bygdeförening
 • Vid vändplatsen i Skärsmyr gamlades åskådare för att grilla och fika samtidigt som de tittade på kortegen.
  Vid vändplatsen i Skärsmyr gamlades åskådare för att grilla och fika samtidigt som de tittade på kortegen. Foto: Tveta bygdeförening
 • Efter åkturen samlades man vid bygdegården för korv, lotteri och mingel.
  Efter åkturen samlades man vid bygdegården för korv, lotteri och mingel. Foto: Ellen Stensrud Forslund
 • Många fina bilar visades upp under dagen och några utsågs till vinnare i olika kategorier.
  Många fina bilar visades upp under dagen och några utsågs till vinnare i olika kategorier. Foto: Ellen Stensrud Forslund

Såldes varm korv eller korv med bröd såldes ficka och lotter.

Artikeltaggar

AnmälningarGrillningLotterierMotorParkeringSäffleSamhälleTveta

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.