Hoppa till huvudinnehållet

Pyssel, loppis och skattjakt – det här händer under öppet hus i Säffle kyrka

Publicerad:
Rytmikstund på Öppna förskolan. Livia, 10 månader.
Rytmikstund på Öppna förskolan. Livia, 10 månader. Foto: Nathalie Forsström

På lördag den 9 september bjuder Säffle pastorats barnverksamhet för första gången in till öppet hus i Säffle kyrka och församlingshem.

Syftet med dagen är att bjuda in både ”gamla” och nya barn och föräldrar att få en inblick i de verksamheter som drivs inom pastoratet.

– Vi kände att vi ville hitta på något nytt och tänkte att ’vi provar med öppet hus och bjuder in alla barnverksamheter i pastoratet’. Under dagen kommer vi att visa upp allt som händer i de olika kyrkorna och församlingshemmen, säger Helena Fjellman, som arbetar i pastoratets barnverksamhet.

De olika verksamheterna inom kyrkan berör allt från nyfödda bebisar till ungdomar. Babyrytmik och babymassage, pysselrum, sångtimmar, förskolan Musikanten och juniorklubb är bara några av de smakprov på verksamheter som besökare kan få lära sig mer om under dagen.

Kyrkoherden kommer att finnas på plats för att informera om dop och konfirmation, och det kommer även att bjudas på fika och en skattjakt för barn.

– De kommer att få gå en liten symboljakt och om man hittar symbolerna i kyrkan så får man gå ner till ett annat rum och hämta en skatt i en skattkista, säger Helena.

Under dagen anordnas dessutom en loppis.

– Vi har pratat länge på återvinning och återbruk så nu inför hösten tänkte vi att det är ett bra tillfälle att anordna en barnloppis. Där får man sälja allt som är barnrelaterat, säger Helena.

”Känna sig hemma”

Helena poängterar att man med ett öppet hus vill öppna upp för fler barn och föräldrar att komma in i verksamheterna, genom att man får se se vad de innebär och bekanta sig med personalen.

– Det är ett tillfälle att lära känna våra lokaler och oss som jobbar här. Vi hoppas att folk ska känna sig välkomna och att man hittar något intressant som man vill göra i höst.

– Vi strävar ju efter att våra verksamheter ska vara kostnadsfria så att alla ska ha möjlighet att delta. Vi brukar skicka ut inbjudningar och så, men ibland kan det vara skönt att se vad det är för något innan man anmäler. Så tanken är att besökarna ska få en rolig upplevelse den dagen och kanske göra lite fynd inför hösten på loppisen, avslutar Helena.

Artikeltaggar

ÅterbrukDopEtik och religionKyrkorMänskligtNyföddaÖppna förskolanSäffleSäffle kyrkaSamhälle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.