Hoppa till huvudinnehållet

Anmälan om fördröjd diagnos avslutas

Publicerad:
Foto: Stina Stjernkvist/TT

En vårdgivare i Säffle gjorde en lex Maria-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg, IVO, gällande en fördröjd diagnos.

Anmälan handlar om en fördröjd diagnos av en blödning i hjärnan. Patienten opererades efter att diagnosen hade ställts och återhämtade sig. IVO har granskat anmälan och bedömer att vårdgivaren har fullgjort sin skyldighet att utreda och anmäla händelsen och väljer därför att avsluta ärendet.

Artikeltaggar

InspektionerIvoOmsorgSäffleVårdVård och omsorg

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.