Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen kan straffas för sen handläggning

Publicerad:
Foto: Stina Stjernkvist/TT

Säffle kommun har dröjt för lång tid med att verkställa ett beslut om bistånd. Det tycker Inspektionen för vård och omsorg, IVO, som nu yrkar på att kommunen ska betala en avgift.

IVO yrkar att förvaltningsrätten ska besluta att Säffle kommun ska betala en särskild avgift på 17 100 kronor på grund av att kommunen dröjt för länge med att verkställa ett beslut om bistånd i form av en kontaktperson.

Syftet med insatsen var att möjliggöra sociala aktiviteter för personen samt att avlasta anhöriga. Insatsen beviljades i november 2021 men verkställdes inte förrän i februari 2023. Säffle kommun har även tidigare haft problem att hitta kontaktpersoner.

Artikeltaggar

InspektionerIvoOmsorgSäffleVårdVård och omsorg

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.