Hoppa till huvudinnehållet

Ny utställning i Galleri 2: ”Spännande och lite nervöst”

Publicerad:
Carolina Sävö och Frida Lindblom ställer ut tillsammans i Galleri 2.
Carolina Sävö och Frida Lindblom ställer ut tillsammans i Galleri 2. Foto: Diana Dragic

På lördag är det dags för vernissage på Galleri 2. Det är Carolina Sävö samt Frida Lindblom som visar upp sina verk i en särskilt känslosam utställning.

Carolina har ställt ut på galleriet flera gånger förut, bland annat tillsammans med sin pappa Carl-Olov Sävö. De har skapat konst tillsammans under många år och så även inför den här utställningen, men tragiskt nog avled han tidigare i veckan.

– Vi hade planerat denna utställning och är glada att den blir av ändå, trots ledsamheter. Vi vet att det var hans vilja att det skulle bli av, säger Marianne Wenneberg, gallerist.

Ställer ut tillsammans

Carolina kommer nu att ställa ut sina verk tillsammans med sin personliga assistent sedan tio månader tillbaka, Frida Lindholm, som även hon har ett stort intresse för konst. Särskilt fotografi.

De förenar därmed sina två helt skilda uttryck i en och samma utställning. Carolinas mjuka, harmoniska akvarellmålningar med inriktning på böljande landskapsmotiv kontrasterat av Fridas experimentella och analoga fotokonst.

– Det passar så bra att ni jobbar tillsammans – att ni har det konstnärliga uttrycket båda två. Jag är så imponerad av bägge era uttryck, säger Marianne.

 • Galleri 2
  Galleri 2 Foto: Diana Dragic
 • Galleri 2
  Galleri 2 Foto: Diana Dragic
 • Galleri 2
  Galleri 2 Foto: Diana Dragic
 • Galleri 2
  Galleri 2 Foto: Diana Dragic
 • Galleri 2
  Galleri 2 Foto: Diana Dragic

Konstutställningen hänger i galleriet från den 9 till den 17 september.

– Det känns spännande och lite nervöst. Det har varit väldigt stressigt för min del, då jag har gjort konst ända fram tills igår, skrattar Frida.

Även Carolina ser fram emot att få visa upp de tavlor som hon och Carl-Olov har arbetat med tillsammans. Carolina med själva målningarna och Carl-Olov med inramningen av tavlorna.

– Det kommer bli bra tror vi, och vi hoppas att många vill komma och titta, säger Frida.

– Ja, instämmer Carolina med ett leende.

Artikeltaggar

Galleri 2GallerierKonstUtställningarVernissager

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.