Hoppa till huvudinnehållet

Föreningar samverkar kring en dag om beredskap

Publicerad:

Lördagen, den 9 september, arrangerar Folkets hus i Segmon, i bred samverkan med Grums kommun, frivilligorganisationer, myndigheter, föreningar, med flera, en heldag riktad till allmänheten kring beredskapsfrågor. Syftet med dagen är att skapa opinion och engagemang för det lokala samhällets möjligheter att upprätthålla nödvändig service och klara krissituationer.

Hur ser samhällets beredskap ut? Vilken roll har kommunen? Hur är det ställt med din beredskap inför kriser och katastrofer? Klarar du en vecka? Hur och var kan du hjälpa till och bli en resurs om en kris skulle inträffa?

Dessa och liknande frågor kan du få svar på under Beredskapsdagen. Dagen är utformad som ett smörgåsbord där praktiska övningar och aktiviteter varvas med information och miniföreläsningar. Genom att pröva på får du under sakkunnig ledning kunskaper som skapar trygghet vid kristillstånd. Vad ska du tänka på när du packar en förstahjälpen-låda eller en beredskapslåda? Du får också möjlighet att ta kontakt med och engagera dig i frivilliga organisationer, något som kan vara hjälp för både dig själv, din familj och din omgivning. Räddningstjänst och Unga Örnar kommer att göra aktiviteter för barn och unga.

Under dagen kommer Hebbe Sisters & DuoSentire att framföra låtar från beredskapstiden, musik som var betydelsefull för de svenska soldaterna och deras anhöriga under andra världskriget.

Beredskapsdagen i Segmon 2023 är möjliggjord bland annat med medel från Leader Närheten och Grums kommun, utbildningsinsatser från Civilförsvarsförbundet samt frivilliginsatser från Segmons Folkets Hus-förening.

Dagen riktar sig till alla åldrar och det är fri entré.

Artikeltaggar

BeredskapFörsvarGrums kommunOrganisationerSegmonUnga Örnar

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.