Hoppa till huvudinnehållet

Ledsen över förslaget om att stänga jourcentralen

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

VÅRD. I dag, torsdagen 31 augusti, 2023, när jag läste rubriken i Säffle-Tidningen om att jourcentralen i Säffle kan stängas, blev jag både ledsen och "bestört" och många andra här i kommunens befolkning som jag talat vid.

Vad håller ni på med? Vilka är ni som ingår i nämnden, politiska företrädare? Samma som röstade bort vårt fina lasarett?

Det finns många personer med sjukdomstillstånd, som måste söka för akuta åkommor ibland, med hjärtbesvär bland annat. Tänk vilken omväg det blir för personer som bor ute på "Näset". Så ska allt skötas digitalt?

Hur svårt är det inte om man försöker ringa vårdcentralen. Vi vet hur det låter. "Du har nu kommit till vårdcentralen. Just nu är det många som ringer. Du placeras i kö. Din plats är 23, bla bla. Likadant om man ringer till akuten i Karlstad.

När något ska omprioriteras hör man alltid, budget, budget, vad det än må vara, så det finns inga pengar. Detta hör man om det gäller skola heller handikappsstöd och hem och sociala förhållande. Hur ställer sig Säffle kommun till detta förslag?

Birgit

Artikeltaggar

BudgetarNämnderSäffleVårdVård och omsorgVårdcentraler