Hoppa till huvudinnehållet

Åmålsbo får fängelse för narkotikabrott

Publicerad:
En Åmålsbo som dömdes till skyddstillsyn av tingsrätten, döms nu av hovrätten till fängelse i ett år och tre månader. Detta sedan han förvarat amfetamin av låg kvalité i sin lägenhet.
En Åmålsbo som dömdes till skyddstillsyn av tingsrätten, döms nu av hovrätten till fängelse i ett år och tre månader. Detta sedan han förvarat amfetamin av låg kvalité i sin lägenhet. Foto: Anders Wiklund/TT

Hovrätten skärper straffet för en Åmålsbo i 25-årsåldern som gjort sig skyldig till narkotikabrott. I stället för skyddstillsyn får Åmålsbon sitta bakom galler i ett år och tre månader.

Det var förra våren som Åmålsbon ertappades med att ha närmare ett halvt kilo amfetamin i en lägenhet i Värmland. Där hittade polisen även andra föremål, som tomma påsar och en våg. Det fanns även flera påsar förpackade med amfetamin i lägenheten.

Förvarade narkotikan

I förhören i tingsrätten erkände mannen brott. Han berättade att han har missbruksproblem, men menade att hans roll var att förvara och förpacka narkotikan så att den fanns tillgänglig när andra personer kom för att hämta den i lägenheten. Eftersom han känt sig hotad kände han sig tvungen att ställa upp på det.

I samband med att amfetaminet analyserades kom det fram att det var av dålig kvalité med särskilt låg halt av så kallad amfetaminsulfat. Detta tillsammans med att mannen känt sig hotad var enligt tingsrätten förmildrande omständigheter och mannen dömdes till skyddstillsyn.

Vaga uppgifter om hot

Domen överklagades dock av åklagaren och när hovrätten i Göteborg nu haft fallet uppe för prövning skärper den straffet.

Hovrätten delar förvisso tingsrättens uppfattning att amfetaminet varit av dålig kvalité, men de uppgifter som Åmålsbon lämnat om att han varit hotad bedöms som vaga och oprecisa.

Därför döms han istället till fängelse i ett år och tre månader för narkotikabrott.

Artikeltaggar

ÅmålBrott, lag och rättNarkotikabrott

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.