Hoppa till huvudinnehållet

Bottennapp för VSK: ”Vi gör en av säsongens absolut sämsta insatser”

Publicerad:
Det blev ett riktigt bottennapp till match för VSK i helgen. (arkivbild)
Det blev ett riktigt bottennapp till match för VSK i helgen. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

I division 4 ställdes Värmlandsbro SK mot bottenlaget IF Nyedshov. En match som var väldigt viktig för VSK gällande bottenstriden. Tyvärr gick det inte alls som man ville och det slutade med en 4-1-förlust för VSK.

– Det var ett riktigt bottennapp från vår sida. Vi gör en av säsongens absolut sämsta insatser - just när vi som mest behöver en bra, säger en besviken Anders Eldh.

Efter 20 minuters spel sitter matchens första mål, och det står 1-0 till hemmalaget. Trots att Anders inte är nöjd med spelet, så står det ändå bara 1-0 i halvtid.

– Vi är egentligen inte med någon gång. Vi kommer ut dåligt, men har ändå bara 0-1 i halvtid. – Vi försöker repa mod och höja oss i halvlek, men det blir snarare sämre än bättre.

”En otroligt dyster insats”

I andra drar det tyvärr iväg. 2-0 kommer efter fem minuter. Därefter utökar Nyedshov till 3-0 och straxt 4-0 med ungefär tjugo kvar av matchen. VSK får in ett reduceringsmål på slutet, men närmre än så kom man inte.

– Det finns inget att ta med sig från den här matchen - det var en av våra absolut sämsta insatser. Nyedshov är det enda laget som ligger efter oss - så vi borde kunnat göra det bättre. Det kändes ängsligt och oroligt - det känns som vi var mer rädda för att förlora än att se möjligheterna att vinna.

Vad är det som inte funkar?

– Det är en kollektivt väldigt dålig prestation. Vi sitter inte ihop som lag och fungerar inte alls tillsammans - det är verkligen ingen av oss som får godkänt. Vi släpper in mål på egentligen fyra individuella misstag, som vi lätt kunde ha förhindrat. Vi var inte vakna och inte påkopplade - en otroligt dyster insats, men vi har bara oss själva att skylla.

Vad ska ni göra för att fixa det?

– Den här insatsen var överraskande. Vi vann ju matchen innan, och gör en bra match där - vi är stabila och tighta. Vi har haft två bra träningsveckor nu - så den här prestationen var överraskande. Men et är bara att försöka repa mod och hittat tillbaka till spelet som vi hade mot Sunne. Vi har satt oss själva i ett besvärligt läge - så det gäller verkligen att försöka repa mod och få tillbaka energin.

”Krävs hårt jobb”

Nästa match för VSK är mot IF Kristinehamn, den 16 september, på bortaplan.

– Jag tycker att vi gjort bättre matcher mot bättre lag, och sämre mot sämre lag. Men vi måste tro på det och gjuta mod i det. Det krävs hårt jobb i veckan och på lördag. Men vi måste upp många snäpp om vi ska lyckas ta Kristinehamn.

MATCHFAKTA

IF Nyedshov - Värmlandsbro SK (4-1)

20’ 1-0 Joar Duhs

50’ 2-0 Emil Fredriksson

67’ 3-0 Alexander Netterhall

71’ 4-0 Emil Fredriksson

79’ 4-1 Marcus Håkansson

Artikeltaggar

Anders EldhFotbollIF NyedshovVärmlandsbro SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.