Hoppa till huvudinnehållet

Tung förlust för Säffle SK mot serieledarna - avgjordes i slutminuterna

Publicerad:
Det blev en riktigt tung och snöplig förlust för Säffle SK i matchen mot FBK Karlstad i fredags.
Det blev en riktigt tung och snöplig förlust för Säffle SK i matchen mot FBK Karlstad i fredags. Foto: Carolina Schützer

Säffle SK kämpade hårt mot serieledande FBK och de gjorde det med flaggan i topp trots. Tyvärr kunde Karlstad avgöra matchen med ett mål i slutminuterna av matchen, och de tog hem tre poäng efter 0-1.

Det var en ganska trevande inledning på matchen, men FBK hade mycket boll med snabba passningar och bra rörelse. SSK låg rätt i sina positioner och avstyrde det mesta när FBK försökte närma sig mål. Först med dryga kvarten spelad kom matchens första målchans - dock utan resultat.

Hemmalaget jobbade sig in i matchen allt mer och mer, men de riktigt klara chanserna fanns inte i den första halvleken. Båda lagen försvarade sig väl. SSK tog över slutdelen av första halvlek och skapade då några ganska bra möjligheter.

 • SSK mötte FBK på Sporthälla
  SSK mötte FBK på Sporthälla Foto: Carolina Schützer
 • SSK mötte FBK på Sporthälla
  SSK mötte FBK på Sporthälla Foto: Carolina Schützer
 • SSK mötte FBK på Sporthälla
  SSK mötte FBK på Sporthälla Foto: Carolina Schützer
 • SSK mötte FBK på Sporthälla
  SSK mötte FBK på Sporthälla Foto: Carolina Schützer
 • SSK mötte FBK på Sporthälla
  SSK mötte FBK på Sporthälla Foto: Carolina Schützer
 • SSK mötte FBK på Sporthälla
  SSK mötte FBK på Sporthälla Foto: Carolina Schützer
 • SSK mötte FBK på Sporthälla
  SSK mötte FBK på Sporthälla Foto: Carolina Schützer
 • SSK mötte FBK på Sporthälla
  SSK mötte FBK på Sporthälla Foto: Carolina Schützer
 • SSK mötte FBK på Sporthälla
  SSK mötte FBK på Sporthälla Foto: Carolina Schützer

Snöpligt mål i slutminuterna

Den andra halvleken var spelmässigt mycket lik den första med den skillnaden att den var något mer händelserik. FBK spelade sig fram till några bra halvchanser men möter ett stabilt hemmaförsvar. Hemmalagets hade även några bra chanser, som dock inte resulterade i någonting.

Matchen går mot sitt slut och man börjar vänta på slutsignalen, då kommer avgörandet - i matchminut 87. Efter lite kalabalik framför Benjamin Rehnlunds mål hamnar bollen till slut hos förre Säffle-spelaren Adrian Johansson, som får öppet mål. Ett snöpligt mål för hemmalaget efter en gedigen insats som var på väg att ge en väldigt viktig poäng i kampen runt strecken.

”Hemmalaget gör trots förlusten en mycket bra match, med tanke på motståndet. En av de bästa för säsongen och alla skall ha beröm för insatsen. Men extra plus till fyrbackslinjen och ytterbackarna Marcus Börjesson och Edvin Pettersson, samt mittbackarna Oskar Höök och David Ares Peres som var magnifika. Det går inte heller att frångå ensamme forwarden Ferdinand Fon Fru som matchen igenom fick stångas mot ett tufft spelande FBK-försvar.” skriver laget på sin hemsida.

Säffle SK spelar sin nästa match hemma mot Vänersborg FK den 16 september.

Säffle SK - FBK Karlstad (0-1)

87’ 0-1 Adrian Johansson

Artikeltaggar

FBK KarlstadFotbollSäffleSäffle SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.