Hoppa till huvudinnehållet

Ytterligare en vinst för Säffle SK:s utvecklingslag

Publicerad:

Lördagens match för Säffle SK:s utvecklingslag i division 5 var mot IK Arvika Fotboll U. Matchen slutade mot ytterligare en vinst för u-laget efter 3-1.

Från start är det hemmalaget som tar tag i taktpinnen. Efter kvarten spelad blir det lite bättre spel för Säffle och hemmamålvakten tvingas göra ett par riktigt fina räddningar. Med dryga halvtimmen spelad trycker hemmalaget in ledningsmålet. Resultatet står sig till halvtidsvilan.

”Man satt inte ihop på samma fina sätt som senaste matchen och hade för många felpass och ibland för mycket fokus på fel saker (läs domaren).” skriver assisterande tränare Lasse Gävert på lagets hemsida.

”En match utan riktigt flyt”

I andra ser det bättre ut för Säffle och spelet är mestadels förlagt till Arvikas planhalva. Spelövertaget ger dock inte utdelning förrän det bara återstår en kvart av matchen. Det är Hugo Karlsson som får in bollen i mål. SSK fortsätter trycka på och nu orkar inte Arvika stå emot. Tvåan görs av nyförvärvet Vianney Kanhon som placerar in bollen vid ena stolpen. Nästa anfall resulterar i straff för Säffle. Kapten för matchen, Alexander Kilberg, sätter säkert 3-1 och säkrar 3 poäng.

”En match utan riktigt flyt med mycket avblåsningar och många avbrott i spelet. Sett till bollinnehav och målchanser en fullt rättvis seger för Säffles unga lag, men spelmässigt kom man inte upp i sin bästa nivå.”, avslutar Lasse.

Säffle SK 2 spelar sin nästa match 17 september, hemma mot Ämterviks FF.

MATCHFAKTA

IK Arvika Fotboll U - Säffle SK 2 (1-3)

32’ 1-0 Alan Stanek

77’ 1-1 Hugo Karlsson

85’ 1-2 Vianney Yann Gnonssiekan Kanhon

87’ 1-3 Alexander Kilberg, straffmål

Artikeltaggar

ArvikaFotbollIK Arvika FotbollSäffle SK 2

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.