Hoppa till huvudinnehållet

Städdag i Säffle centrum på lördag: ”Vi gör det tillsammans”

Publicerad:
Medlemmar i Säffle köpmannaförening har fått sopkvastar av Säffle kommun att använda på städdagen och framöver. På bilden Linda Nilsson, Bergers bosättning, Agneta Videdal, Widedals, Gerd Brodén, Glad i Garn, Annika Axelsson, Bergqvist skor, Ronny Karlsson, Manne foto, Ämma Andrinsson, Djuraffär’n i Säffle, Sandra Rohman Wall, Amy Walls hem och interiör, och Ronny Dahlin, Kvarnhjulet Erikshjälpen.
Medlemmar i Säffle köpmannaförening har fått sopkvastar av Säffle kommun att använda på städdagen och framöver. På bilden Linda Nilsson, Bergers bosättning, Agneta Videdal, Widedals, Gerd Brodén, Glad i Garn, Annika Axelsson, Bergqvist skor, Ronny Karlsson, Manne foto, Ämma Andrinsson, Djuraffär’n i Säffle, Sandra Rohman Wall, Amy Walls hem och interiör, och Ronny Dahlin, Kvarnhjulet Erikshjälpen. Foto: Petra Lundgren

Det är städdag i Säffle centrum på lördag och alla får vara med och hjälpa till. En nyhet för året är att medlemmar i Säffle köpmannaförening har fått sopkvastar av Säffle kommun.

– Det här är ett gött initiativ för att hålla stan ren. Vi hjälps åt, ingen klarar att göra det själv, säger Ronny Karlsson på Manne foto.

Det är Håll Sverige rent-dagen den 16 september och den uppmärksammas i Säffle med en städdag i centrum som Säffle kommun, SÄBO, Fastighetsägarna och Säffle-Åmål dykarklubb står bakom.

– Köpmännen kan inte hålla rent själva, inte heller fastighetsägarna eller kommunen. Det här handlar om att vi gör detta tillsammans, att alla drar sitt strå till stacken. Det är också därför som vi har skräpplockardagar för unga så att de tidigt lär sig att inte skräpa ner, säger Helena Karlsson, evenemangskoordinator på Säffle kommun.

Start på Kanaltorget

Städdagen utgår från Kanaltorget där medarbetare från gatukontoret finns på lördag förmiddag för att dela ut påsar och låna ut skräpplockarverktyg. Det finns även skräpplockarbingo för barn.

– Dykarklubben kommer att vara med och dyka efter skräp mellan slussen och Sibylla. Fritidsbanken har öppet och där går det att låna magnetfiskespön och flytvästar. Fastighetsägarna är drivande i det här och de städar lite extra för att det ska vara snyggt.

Säffle köpmannaförening har utrustats med kvastar inför städdagen och medlemmarna är redo att hålla rent och snyggt på sina trottoarer.
Säffle köpmannaförening har utrustats med kvastar inför städdagen och medlemmarna är redo att hålla rent och snyggt på sina trottoarer. Foto: Petra Lundgren

Kvastar till köpmännen

Även Säffle köpmannaförening har engagerat sig och Helena Karlsson berättar att de tagit städdagen till en lite ny nivå för att hålla extra rent och snyggt på sina trottoarer. Säffle kommun har utrustat medlemmar i föreningen med sopkvastar att använda under städdagen och framöver.

– Vi är med i projektet ABC, Across boarder collaboration, och där hade vi möjlighet att bidra med sopkvastar. Vi har köpt 15 stycken som vi delat ut.

Det är tredje året som städdagen arrangeras i Säffle.

– Den allmänna uppfattningen är att det blivit renare och snyggare i Säffle. Antalet deltagare som är med och städar har också ökat. Säffle kommun bjuder alla som hjälper till på en fika på Holgers eller Kanalcaféet, säger Helena Karlsson.

ABC finansieras av Interreg Sverige-Norge och Region Värmland.

Artikeltaggar

FritidsbankenKanalcaféetNedskräpningSäffleSäffle kommunSamhälle

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.