Hoppa till huvudinnehållet

Fyra falsklarm på två veckor – utreds av polisen: ”Väldigt dumt”

Publicerad:
Herrgårdsgymnasiet i Säffle har de senaste två veckorna haft fyra falsklarm. Händelserna är nu under utredning hos polisen.
Herrgårdsgymnasiet i Säffle har de senaste två veckorna haft fyra falsklarm. Händelserna är nu under utredning hos polisen. Foto: Claes Österman

På Herrgårdsgymnasiet i Säffle har brandlarmet gått vid fyra tillfällen de senaste två veckorna. Nu utreder polis brottet missbruk av larmanordning.

Strax innan lunchtid, klockan 11.50, i onsdags gick brandlarmet på Herrgårdsgymnasiet i Säffle.

– Det är någon som misstänks för att ha startat brandlarmet. Räddningstjänsten ryckte ut till skolan vid det här tillfället – helt i onödan. Detta har dessutom skett ett flertal gånger de senaste veckorna, så vi misstänker att det är någon som roar sig med detta, säger Sophia Jiglind, polisens presstalesperson i region Bergslagen.

Ett brott som rubriceras missbruk av larmanordning.

– Det tar onödiga resurser från räddningstjänsten, det tar onödig tid från skolan och vi måste lägga tid på att uppta en anmälan. Det är väldigt dumt och det är ju inte första gången som det här händer. Andra skolor har ju varit hårt drabbade av det här.

De senaste två veckorna har brandlarmet gått fyra gånger på skolan, enligt polisen.

– Vi försöker få fram så mycket uppgifter som möjligt så att vi ska kunna lagföra misstänkt eller misstänkta gärningspersoner. Personalen på skolan är också medvetna om detta så de håller just nu extra koll – det är ju ett stort gymnasium, säger Sophia Jiglind.

Polisen har i nuläget ingen misstänkt i ärendet.

Artikeltaggar

BrottBrott, lag och rättHerrgårdsgymnasietMissbrukSäffleSkolorSophia JiglindUtredningar

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.