Hoppa till huvudinnehållet

Skogshyddan är till salu: ”Vi behöver det inte längre”

Publicerad:
Reporter Carolina Schützer
Carolina Schützer
carolina.schutzer@saffletidningen.se
Skogshyddan är till salu. Arkivbild.
Skogshyddan är till salu. Arkivbild.

Fastigheten kallad Skogshyddan har under nästan hela sin livstid tillhört SK Sifhälla. När föreningarna gick ihop till en användes inte byggnaden längre och man har sedan dess hyrt ut det, men nu är Skogshyddan till salu.

– Vi har hyrt ut den i ett par år till PRO. I hyresavtalet, har vi en klausul - PRO gar förköpsrätt om det skulle bli till salu, säger Stefan Guttman, ordförande Säffle SK.

Han berättar att PRO hörde av sig tidigt i våras och frågade om Säffle SK var intresserade av att sälja Skogshyddan till dem.

– Vi hade inte tänkt så mycket på det, men sade att ”jo det skulle vi kunna tänka oss”.

Föreningen pratade vidare med mäklaren Maria Larsson och hon gjorde värdering. Man gick aldrig ut med något om att Skogshyddan var till salu, eftersom tanken i sådana fall var att sälja till PRO som hört av sig.

– Vi hade hade diskussioner med PRO och gav ett pris, men de har tvekat. Det har inte blivit någon affär än och det har gått sex månader. Och vi är ju egentligen villiga att sälja det, så vi tänkte att vi lägger ut ifall det är någon som nappar.

Stefan framhåller dock att PRO fortfarande har förköpsrätt, även om det blir andra intressenter - de måste säga ”nej” till köpet först.

– PRO startade diskussionen om försäljningen av Skogshyddan, och vi var beredda att sälja den men de verkar inte vara beredda att genomföra den. Vi låter det ligga någon månad till, och blir det ingen försäljning får vi driva ett nytt hyreskontrakt.

Säffle SK själva har ingen användning för Skogshyddan, och att bara äga fastigheten är inget i klubbens intresse.

– Det är SK Sifhällas klubbhus som byggdes på 50-talet. Men sedan föreningarna gick ihop, och Säffle FF hade växthuset, så har vi samlat allt där - vi behöver ju bara ett ställe. Så vi har inte haft verksamhet i Skogshyddan sedan dess.

Artikeltaggar

Bostad och byggenEkonomiFastigheterFörsäljningMaria LarssonPROSK SifhällaSkogshyddanStefan GuttmanSäffle FFSäffle SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.