Hoppa till huvudinnehållet

Första gången i Säffle för Fröken Snusk: ”Extremt taggad”

Publicerad:
Fröken Snusk har snabbt blivit ett stort namn i musikbranschen efter dundersucén Rid mig som en dalahäst. I fredags spelade hon på Medis.
Fröken Snusk har snabbt blivit ett stort namn i musikbranschen efter dundersucén Rid mig som en dalahäst. I fredags spelade hon på Medis. Foto: Emma Alegod Bruce

Det har gått ett år sedan Fröken Snusk slog igenom med låten Rid mig som en dalahäst tillsammans med Rasmus Gozzi. Sedan dess har karriären fortsatt uppåt och med ny låt varje fredag så toppar hon listorna gång på gång.

– Det är det bästa jag varit med om.

I fredags kväll stod hon på rotundans scen på Medborgarhuset, två gånger. Först för fans under 18 år och senare för dem som var över 18 år. Vilket inte hör till vanligheterna, under turnén så har det bara gjorts ett fåtal gånger. Vilket gjort att Fröken varit extra peppad för kvällen i Säffle.

– Jag har många fans under 18 år. Så jag ser fram emot det för det är så sällan jag spelar för dem, säger hon.

Taggar upp inför kvällen

Om hon kände till Säffle sedan innan kan hon inte svara på. För att inte röja något om vem som är bakom masken får hon väga vad som avslöjas. Däremot berättar hon att det är första spelningen i Säffle.

– Det ska bli skitkul. Jag har aldrig spelat här innan. Vi kom hit snabbt och har bara soundcheckat så jag har inte sett så mycket. Av det jag sett var det inte mycket rörelse, men det ser mysigt ut. Folk är hemma och taggar upp inför kvällen.

Frökens rosa balaklava är alltid på, den har blivit en del av henne.
Frökens rosa balaklava är alltid på, den har blivit en del av henne. Foto: Emma Alegod Bruce

Alltid masken

Hon har alltid på sig masken, och då menar hon alltid. Den har kommit att bli en del av henne. Att vara anonym handlar mycket om att hon vill lämna allt som varit bakom sig för att kunna vara Fröken Snusk.

– Det här är jag nu!

Bakom fenomenet står Rasmus Gozzi, artist och musikproducent bland annat. Idén om Fröken Snusk kommer från honom och när de genom en gemensam vän fick kontakt så inleddes samarbetet. Nu har de uppträtt flera gånger i veckan i ett års tid och låtar har de gjort ihop i nästan två år.

Fröken Snusk lockade publik, både bland yngre och äldre fans.
Fröken Snusk lockade publik, både bland yngre och äldre fans. Foto: Emma Alegod Bruce

Bäst!

Vem det är som egentligen gömmer sig under masken kommer vi inte att få veta, men när hon får frågan om hur Fröken är som person så beskriver hon henne som ordet bäst.

– Fröken är en glad och positiv tjej som alltid är taggad, och snuskig. För en snuskis har jag alltid varit. Men bäst kanske, det är ett bra samlingsord. Fröken är bäst!

Drömmen om kändisskapet

Länge var drömmen om att bli artist bara en dröm. Som de flesta drömde om att bli artister när de var yngre och sjungandet stannade i duschen.

– Sen blev det såhär, och det är galet roligt. Det är det bästa jag varit med om.

När Fröken drömmer om framtiden så finns det stora drömmar och mer realistiska. Det största vore att slå internationellt, men då de skriver låtar på svenska sätter det gränser. Däremot har de jobbat över landsgränsen då flera låtar gjorts med norska artister som Ringnes-Ronny och Kuselofte. I närtid så är förhoppningarna att hon ska kunna samarbeta med andra stora svenska artister.

Under den korta tid hon spenderat i branschen har flera samarbeten med andra artister hunnits med. Hon berättar att det varit extra roligt att jobba med Ringnes-Ronny samt svenska rapparen 1.Cuz.

Rasmus Gozzi producerar musik i massor och står bakom fenomenet Fröken Snusk.
Rasmus Gozzi producerar musik i massor och står bakom fenomenet Fröken Snusk. Foto: Emma Alegod Bruce

Flera låtar i veckan

Varje vecka kommer det en ny låt av Fröken och Gozzi. Det är Rasmus Gozzi som står för produktionen och det går som på räls. Han sitter några dagar i veckan och då kommer det minst en låt varje session. Dessutom toppas flera av släppen topplistan gång på gång. Duon har inga planer på att sluta, utan snarare fortsätta släppa låtar i samma takt och utveckla sin medier.

Vilken låt ser du mest fram emot att spela ikväll?

– Jag har många favoriter, men det beror på publiken och vad de gillar bäst. Dalahäst, Warra Warra, Kvinna i natt för den ger power till alla tjejer, Gynekologen. Jag är så jävla taggad, det kommer bli kul att få köra.

Fröken Snusk och Rasmus Gozzi har inga planer på att sluta producera Epadunk.
Fröken Snusk och Rasmus Gozzi har inga planer på att sluta producera Epadunk. Foto: Emma Alegod Bruce

Ett lyckat evenemang

Efter konserterna kan Lena Ingels, verksamhetschef Medborgarhuset, konstatera att det blev en lyckad och uppskattad kväll. Den totala publiksiffran landade på nästan 900 personer.

– Det har absolut varit lyckat. Det är kul att få göra något till den här publiken. Allt har funkat bra och det har varit en go stämning, då vill vi fortsätta göra sånt här, säger Lena Ingels.

Fröken Snusk på rotundans scen

Artikeltaggar

ArtisterKonserterLena IngelsMedborgarhusetMusikNöje/KulturRasmus GozziSäffleSpelningar

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.