Hoppa till huvudinnehållet

Rusta i Säffle blev Årets varuhus

Publicerad:
Louise Bäckvall Juhlin, kommersiell chef Rusta Sverige, Lars-Erik Karlsson, varuhuschef, Säffle, och Fredrik Ingemarsson, landschef Rusta Sverige.
Louise Bäckvall Juhlin, kommersiell chef Rusta Sverige, Lars-Erik Karlsson, varuhuschef, Säffle, och Fredrik Ingemarsson, landschef Rusta Sverige. Foto: SOFI ANDORSSON

Rusta i Säffle utsågs till Årets varuhus på bolagets landskonferens i Sverige.

– Det känns jättekul naturligtvis, det är väldigt stort inom koncernen, säger varuhuschefen Lars-Erik Karlsson.

Landskonferensen hölls i tisdags kväll och en av de fem kategorierna som delades ut där var Årets varuhus.

– Vi delar ut det varje år och eftersom vi har brutet räkenskapsår så är det Årets varuhus 22/23, från 1 maj 2022 till 30 april 2023, säger Fredrik Ingemarsson, landschef Sverige.

Det finns flera anledningar till att det just blev butiken i Säffle som fick utmärkelsen.

– Vi har ett antal kriterier som vi definierat och det handlar självklart om hur bra det går för varuhuset, att driften är i linje med det vi önskar enligt det koncept vi har. Medarbetargruppen måste må bra tillsammans med sin varuhuschef och det mäter vi i en medarbetarundersökning varje år, där har Säffle levererat väldigt höga poäng.

Gott omdöme av kunderna

Det handlar också om att ha ett kundfokus och där har Säfflebutiken fått ett gott omdöme i Säffle med omnejd.

– Man ska också leverera de värderingar vi har inom bolaget, vi har fyra stycken. Det genomsyrar också arbetsgruppen i varuhuset och ledarskapet: engagemang, enkelhet, mod och tillsammans-känsla, säger Fredrik Ingemarsson.

Lars-Erik Karlsson är varuhuschef i Säffle och mycket glad över utmärkelsen.

– Vi har väldigt bra medarbetare och vi jobbar väldigt mycket efter kriterierna. Vi arbetar tillsammans, har kul på jobbet och trivs ihop. Det har gjort att vi har en väldigt bra butik.

Vad sade medarbetarna om utmärkelsen?

– De blev väldigt överraskade och glada. Vi vet att vi håller en väldigt hög nivå, men att vi var bäst var vi lite förvånade över, så det togs emot mycket positivt.

Hur fortsätter ni arbetet framåt?

– Nu gäller det att fortsätta utvecklas, bygga gemenskap, sammanhållning och ta hand om våra kunder så att vi fortsätter att vara en väldigt omtyckt och familjär butik. Vi är sugna på att få utmärkelsen nästa år igen.

Hur ska ni fira att ni blivit Årets varuhus?

– Fira kommer vi absolut att göra, men hur vet jag inte än. Vi har inte riktigt hunnit smälta det här, säger Lars-Erik Karlsson.

De andra fyra kategorierna är Årets rookie, Årets prestation, Årets varuhuschef och Årets region.

Artikeltaggar

HandelRustaSäffleVaruhus

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.