Hoppa till huvudinnehållet

Sent mål av gästerna - EIF utan poäng: ”Den här matchen sved nog mest i år”

Publicerad:
Det blev en tung förlust för EIF. (arkivbild)
Det blev en tung förlust för EIF. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Eskilsäter ställdes mot Grums IK i helgens match i division 6. En match som verkade sluta mållöst, men med 10 minuter kvar av matchen prickade gästerna in 1-0, och det Eskilsäter blev utan poäng.

– Det var en bra match. Vi gjorde det bra i första halvlek - det var var jämt. Det var två unga lag så viktmässigt harmonierade de med oss. Det fanns fantasi från båda lagen, så matchen blev spännande. Stundtals var det väldigt fint spel. Pojkarna hade fantasi och vi trodde på oss själva, säger tränare Kristoffer Englund.

Efter en jämn första halvlek gick man till vila med 0-0 i resultat. EIF pratar igenom vad man behöver förbättra och att det bara är att tugga på och ha tålamod.

– Men vi saknar det lilla sista, vi tappar på mittfältet, och slog lite för långa långbollar som inte har någon adress. Vi kom in i en dålig period i andra, men sedan måste jag framhålla försvarsspelet - det gjorde de nästintill felfritt.

”Var värda en pinne”

I matchminut 80 kommer dock ett bolltapp som slutar med att man tappar poängen.

– Vi går på anfall och trycker på med mycket folk, men vi tappar bollen i fel läge. Grums ställer om snabbt - det är ett fint spelmål av Grums. Pojkarna var värda en pinne i alla fall, så det var tråkigt, men väldigt roligt att spelet funkade - det var kul att se dem.

Kristoffer plussar för hela laget - framförallt försvarsspelet, men han vill också ge lite extra cred till några spelare.

– Framförallt Markus Andersson - han gjorde jobbet i 90 minuter - felfritt. Sedan stod Älgen (Fredrik Jonasson) för ett par monsterräddningar också. Men hela laget ska absolut ha beröm.

– Den här matchen sved nog mest i år. De var värda mer, men det var skönt att studsa tillbaka från förra matchen. Där vägde de 90 pannor och mätte 1,90 - vi hade inte en chans där, utan ställde bara ut skorna. Då är det extra skönt att se den här matchen.

Ligger pyrt till

Eskilsäter spelar sin nästa match den 23 september, borta mot Slottsbrons IF. Därefter är det bara en match kvar - avslutande derbyt mot Gillberga. Eskilsäter ligger nu väldigt illa till - man ligger på en sistaplats, med fyra poäng upp till Gunnarskog/Bortan som ligger ovanför strecket.

– Vi har verkligen kniven mot strupen. Men vi ska kriga det sista - göra jobbet. Saker och ting kan hända, vem vet. Slottsbron vet jag med tidigare erfarenhet att de är fysiska. De har också några på mittfältet som fördelar fina bollar - det gäller att vara på tårna från början. Det kommer att bli fysiskt, men det är absolut inga omöjligheter - det gäller gå in med pannben och vilja.

MATCHFAKTA

Eskilsäters IF - Grums IK2 (0-1)

80’ 0-1 Mouafak Allababidi

Artikeltaggar

EskilsäterEskilsäters IFFotbollGrums IK FotbollRudsvallen

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.