Hoppa till huvudinnehållet

Svanskog gör fem mål igen: ”Det var inget snack, vi var mycket bättre än dem”

Publicerad:
Svanskog tyg ytterligare en trea. (arkivbild)
Svanskog tyg ytterligare en trea. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Svanskogs IF har tagit ytterligare en trepoängare, och återigen göra man en match där man göra fem mål. Matchen mot IFK Ås slutade med en 5-0-vinst.

– Trevligt, det är alltid roligt att vinna. Det var inget snack, vi var mycket bättre än dem - lite klasskillnad faktiskt - och det är ju roligt.

Hemmalaget Svanskog började sitt målgörande efter tio minuter i första. Då var det Sebastian Dahlberg som var framme och petade in 1-0. Han fortsatte därefter, sju minuter senare, med 2-0. Innan första halvlek blåstes av så hann också Jacob Wolfbrant att utöka ledningen till 3-0 i minut 37.

I andra skulle det komma ytterligare två mål. Det första i matchminut 69 genom Robin Reuter. Det andra, och matchen sista mål, kom i sista matchminuten. Den här gången var det Mattias Lindgren som stod bakom målet. Härliga tre poäng till Svanskog.

Hur såg ert spel ut?

– Det funkade jättebra, och vi spelade jättefin fotboll. Vi hade lite för bråttom att slå den avgörande passningen. Vi kände väl att vi hade kontroll, och vi kände att vi skulle vinna, så då blev vi lite otåliga emellanåt. Vi ville slå avgörande passningen lite tidigt. Men jag ska inte klaga efter en sådan här vinst.

Plus för någon?

– Det var många bra prestationer; Sebastian Dahlberg gjorde det bra, Marcus Täng var lugn och trygg i mål - han gjorde dessutom debut. Jag är jättenöjd - det såg fantastiskt bra ut.

Mangskog nästa

Svanskog spelar sin nästa match den 23 september, borta mot tabelltvåan Mangskogs SK.

– Jag utgår att det blir tuffare motstånd. Vi är i bra form och ser fram emot den matchen, och jag tror att det är ett bra läge för oss att möta dem. De är ett bra och stabilt lag, och det är de enda som vunnit en halvlek mot oss på Svanevallen, resten av halvlekarna vi spelat har vi vunnit eller spelat oavgjort. Vi har inget att spela för så på det sättet - femma eller trea spelar inte så stor roll - så det är inte viktigt. Det är bara roligt att spela bra fotbollsmatcher.

MATCHFAKTA

Svanskogs IF - IFK Ås (5-0)

10’ 1-0 Sebastian Dahlberg

17’ 2-0 Sebastian Dahlberg

37’ 3-0 Jacob Wolfbrandt

69’ 4-0 Robin Reuter

90’ 0-5 Mattias Lindgren

Artikeltaggar

FotbollIFK ÅsSvanevallenSvanskogs IF

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.