Hoppa till huvudinnehållet

Tung förlust för Säffle SK: ”Det grinade oss emot”

Publicerad:
Det blev en tung förlust för Säffle SK i helgen. Här Hannes Ek Koskela.
Det blev en tung förlust för Säffle SK i helgen. Här Hannes Ek Koskela. Foto: Diana Dragic

Säffle SK tog under lördagen emot Vänersborg FK. Trots att man gjorde en bra match så ville inte resultatet gå Säffles väg, utan gästerna vann efter matchens enda mål.

– Det var en tråkig förlust. Jag tycker att vi gjorde en bra match och skapade tillräckligt med chanser, men det grinade oss emot och vi fick inte dit någon boll. De fick in ett mål, så det var en jättetråkig förlust - vi har gjort bra prestationer innan och nu fick vi en förlust mot oss, säger tränare Edin Mesic.

”Mycket kvar fortfarande”

Inledningen av matchen var lite trevade, men efter ett tag började Säffle spela aggressivare och genom mittfältet och började skapa massor av chanser. Men istället är det gästerna som får utdelningen. Med fem minuter kvar av halvleken kommer Vänersborg fram på högerkanten och inlägget som kommer tippar Benjamin ut i straffområdet där en Vänersborgsspelare står och placerar in bollen; 0-1.

I andra fortsätter man att skapa chanser, men man får inte in bollen i mål.

– Det var tungt i lördags och tungt igår. Men nu gäller det att vi samlar kraft och energi, det är mycket kvar fortfarande - fem matcher. Vi måste blicka framåt och jobba vidare - vi kan inte gräva ner oss. Vi måste vara professionella och jobba vidare. Vi ska göra vårt yttersta för att få med oss vinsterna.

 • Ferdinand Fon Fru
  Ferdinand Fon Fru Foto: Diana Dragic
 • Benjamin Rehnlund och Oskar Höök
  Benjamin Rehnlund och Oskar Höök Foto: Diana Dragic
 • Ferdinand Fon Fru
  Ferdinand Fon Fru Foto: Diana Dragic
 • Adam Jansson
  Adam Jansson Foto: Diana Dragic
 • Marcus Börjesson
  Marcus Börjesson Foto: Diana Dragic
 • Ferdinand Fon Fru
  Ferdinand Fon Fru Foto: Diana Dragic
 • Ferdinand Fon Fru
  Ferdinand Fon Fru Foto: Diana Dragic
 • Linus Johansson
  Linus Johansson Foto: Diana Dragic
 • Foto: Diana Dragic
 • Linus Johansson
  Linus Johansson Foto: Diana Dragic
 • Fredrik Larsson
  Fredrik Larsson Foto: Diana Dragic
 • Säffle SK - Vänersborgs FK
  Säffle SK - Vänersborgs FK Foto: Diana Dragic
 • Ferdinand Fon Fru
  Ferdinand Fon Fru Foto: Diana Dragic

Skövde nästa

Säffle SK spelar sin nästa match den 24 september, hemma mot IFK Skövde FK.

– Det är mycket poäng kvar att spela om. Skövde är ett bra lag, men tycker att vi spelat bra, mot bra lag, de senaste tre, fyra matcherna - v har gjort bra prestationer. Jag hoppas att vi ska vara med och störa Skövde - vi kommer att gå in för att vi vill vinna den matchen. Just nu spelar det ingen roll vart man ligger i tabellen, det är bara att bjuda upp till kamp. Vi måste jobba hårt och slita hårt och göra varandra bättre. Det ska bli en spännande match och kul att spela, avslutar Edin.

MATCHFAKTA

Säffle SK - Vänersborgs FK (0-1)

41’ 0-1 Jonas Emanuelsson

Artikeltaggar

Edin MesicFotbollSäffleSäffle SKSportVänersborgs FK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.