Hoppa till huvudinnehållet

Ytterligare en förlust för VSK: ”All heder till att vi inte ger upp”

Publicerad:
Det blev en tung förlust för VSK igen. (arkivbild)
Det blev en tung förlust för VSK igen. (arkivbild) Foto: Carolina Schützer

Värmlandsbro SK ligger risigt till inför sluttampen av säsongen i division 4. Helgens match slutade tyvärr inte med den trea som man så väl behövde - men man studsade tillbaka efter förra matchens dåliga prestation.

– Kristinehamn är ju ett topplag, och de vinner rättvist. Vi gör det bra i första, och är bra med i matchen, men orkar inte riktigt i andra, säger tränare Urban Johansson och fortsätter:

– Vi är med i första halvlek - vi gör en bra första. Det skapas chanser i båda lagen och det är jämt de första 45 minuterna.

Tappar i andra

Så första slutar med 0-0 i resultat. Men redan efter tio minuter spel i andra börjar hemmalaget att ta över mer och mer. Det första målet kommer i 55:e minuten - en frispark som den blivande tremålsskytten skarvar in i mål.

–Vi jobbar vidare efter målet, men de börjar ta över mer och mer. Nästa mål är ett skott utifrån, som smiter in jämt vid stolpen. Vi försöker att trycka på och flyttar om och flyttar upp, men när man ligger på press så blir det mycket kontringar också - det är då nästa mål kommer.

Det andra målet kommer i matchminut 64 och matchens sista 3-0-mål kommer med elva minuter kvar av ordinarie speltid. Tyvärr blir det inga poäng för VSK, som man hade behövt - men man studsar tillbaka efter förra matchens dåliga prestation.

– De var starkare än oss i andra, och efter deras 2-0 tar vi slut lite. Men all heder till att vi inte ger upp. Det har varit så flera gånger nu i år - vi blandar och ger. Den här gången tycker jag ändå att vi är med i första halvlek, oh Kristinehamn är ju ett topplag. Sedan orkar vi inte riktigt till andra. Men återigen - all heder till alla - de kämpar och jobbar för varandra, och det är ju det vi vill.

Viktiga matcher kvar

Värmlandsbro ligger nu risigt till, då man ligger på en 11:e plats av 12, och man har fyra poäng upp till laget ovanför. Det laget är Råtorp IK - VSK:s nästa motståndare. De båda lagen möts på Brovallen den 23 september.

– Det krävs ju vinst för oss i den matchen - och då blir det spännande. Men det är ännu en gång som vi studsade tillbaka nu den här matchen - det var skönt att visa att vi kan. Vi tar med oss första halvleken till helgen och ska ladda för Råtorpsmatchen.

MATCHFAKTA

IFK Kristinehamn - Värmlandsbro SK (3-0)

55’ 1-0 Jakob Carlson, frisparksmål

64’ 2-0 Jakob Carlson

79’ 3-0 Jakob Carlson

Artikeltaggar

FotbollIFK Kristinehamn FotbollJakob CarlsonKristinehamnVärmlandsbro SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.