Hoppa till huvudinnehållet

Ett steg närmare Biltema – snart kan detaljplanen antas

Publicerad:
När detaljplanen godkänns av kommunfullmäktige kan processen med byggandet av en Biltema-butik i Guttane komma vidare.
När detaljplanen godkänns av kommunfullmäktige kan processen med byggandet av en Biltema-butik i Guttane komma vidare. Foto: Berit

Under veckan fattade kommunstyrelsen i Säffle beslut som gör att man är ett steg närmare det planerade bygget av en Biltema-butik i Guttane.

Kommunstyrelsen har under veckan sagt ja till en ny detaljplan för Guttane Västra. Detaljplanen som nu ska upp för beslut i kommunfullmäktige möjliggör en försäljning till Biltema som vill bygga en butik i Guttane. På mötet togs även riktlinjer för exploateringsavtal och för markanvisningsavtal upp.

Det handlar bland annat om att man i en första etapp planerar trafikåtgärder som ska minska köerna. Planen är att man tar bort möjligheten att från E45 svänga öster in på Karlavagnsvägen, istället ska man använda sig av den rondell som redan finns längs Åmålsvägen. Dag Rogne (C), kommunstyrelsens ordförande, och Ola Johansson (M), 1:e vice ordförande i kommunstyrelsen, berättar att detta är en åtgärd som Biltema går in och bekostar.

Trafikmätning

När det gäller nästa steg, eventuella åtgärder på E45, har det skrivits en avsiktsförklaring med Trafikverket om att man ska göra en trafikmätning på platsen. Dag Rogne berättar att man efter det gör en bedömning av vilka åtgärder som behöver göras och då kommer en förhandling att föras mellan kommunen och Trafikverket. Men i och med att avsiktsförklaringen är gjord kan arbetet med att bygga den nya Biltemabutiken gå vidare redan nu.

Snabbt jobbat

Dag Rogne berömmer tjänstemännen som jobbat fram detta snabbt.

– De har gjort det väldigt snabbt och det ska de ha en eloge för, säger Dag Rogne.

Den nya detaljplanen behöver godkännas för att man ska kunna komma vidare. Den tas upp på kommunfullmäktiges nästa möte den 2 oktober.

– Detaljplanen måste antas för att Biltema ska kunna köpa marken och börja bygga, säger Dag Rogne.

Artikeltaggar

BeslutBiltemaDag RogneDetaljplanerE45GuttaneKommunfullmäktigeKommunstyrelsenNäringslivPolitikSäffleTrafikverket

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.