Hoppa till huvudinnehållet

Säffle har bäst företagsklimat i Värmland

Publicerad:
Säffle kommun har bäst företagsklimat i Värmland för andra året i rad och under onsdagen fick näringslivschefen Pia Proper ta emot vandringspokalen på nytt. På bilden tillsammans med Lisa Johansson, kommunikatör, Caroline Fröling, kommunikationsansvarig, Erica Andersson, projektledare, och Johan Österman, kommunikatör.
Säffle kommun har bäst företagsklimat i Värmland för andra året i rad och under onsdagen fick näringslivschefen Pia Proper ta emot vandringspokalen på nytt. På bilden tillsammans med Lisa Johansson, kommunikatör, Caroline Fröling, kommunikationsansvarig, Erica Andersson, projektledare, och Johan Österman, kommunikatör. Foto: Petra Lundgren

Säffle kommun har bäst företagsklimat i Värmland för andra året i rad. Det visar Svenskt näringslivs årliga ranking.

– Det var roligt, överraskande och absolut inte det jag trodde när vi åkte till Karlstad i morse. Kul att få tillbaka vandringspokalen, nu står den här ett år till! säger Pia Proper, näringslivschef i Säffle kommun.

Svenskt näringsliv presenterade sin årliga ranking på onsdagen. Resultatet grundar sig på en enkätundersökning som gjordes med företagen under våren. Säffle hamnar på plats 17 av Sveriges 290 kommuner och i topp av Värmländska kommuner.

– Vi har en bra dialog med företagen, både tjänstemän och politiken. Man har ett förtroende för oss förhoppningsvis. Vi måste vara på tårna och måste vara duktiga på det här, vi behöver alla arbetstillfällen vi kan få och vill att alla våra invånare ska ha en arbetsplats att gå till, säger Pia Proper.

Hur kan ni bli ännu bättre?

– Det är nog bara att hålla i tänker jag och jobba med det vi gör, jobba ännu närmare företagen och vara ännu mer lyhörda. Vi har arbetat oss upp under en massa år. 2010 låg vi på plats 188 och sedan dess har vi strävat sakta men säkert uppåt.

Hon berättar att hon tror att andan kommer från 2012 när Volvo meddelade att bussproduktionen skulle läggas ner.

– Jag tror att alla, både tjänstemän, politiken, invånare och företag, då förstod att vi måste göra det här tillsammans. Det går inte att jobba var och en på sitt håll, utan ska vi lösa det så måste vi hjälpas åt.

I augusti skrev Säffle-Tidningen att arbetslösheten i Säffle sjunker mest i Värmland, vilket också är positivt. Det återstår att se hur förra veckans varsel på Moelven påverkar den siffran.

– Vi får se var det tar vägen, det är ju ett varsel och vi vet inte hur utfallet blir. Det är bara att jobba på helt enkelt. Vi har tyvärr rutin för hur vi ska jobba med de här frågorna. Men Moelven är ju kvar, det är en fantastisk arbetsplats där många får sitt första arbete. Vi hoppas att företaget kommer igång igen när lågkonjunkturen ger med sig.

”Det var roligt, överraskande och absolut inte det jag trodde när vi åkte till Karlstad i morse”, säger näringslivschefen Pia Proper om utmärkelsen.
”Det var roligt, överraskande och absolut inte det jag trodde när vi åkte till Karlstad i morse”, säger näringslivschefen Pia Proper om utmärkelsen.

Hur ska ni fira att ni har bäst företagsklimat i Säffle?

– Så långt har vi inte kommit, vi var lite chockade över att vi vann. Det här är inte två-tre personers arbete, utan det är alla som jobbar med företagsrelaterade frågor som är en bidragande anledning till det här, säger Pia Proper.

I förra årets ranking låg Säffle på plats 15. I topp i Sverige finns Vårgårda, Danderyd och Solna. Sett till Värmland följs Säffle av Grums (plats 33), Munkfors (34) och Torsby (37). Karlstad finns på plats 140.

Artikeltaggar

ArbeteArbetslöshetFöretagandeKarlstadMoelvenNäringslivPia ProperSäffleSäffle-TidningenUtmärkelserVärmlands länVarsel

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.