Hoppa till huvudinnehållet

Saknad tornspira på torghus

Publicerad:

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Minst ett par gånger per vecka i sommar har min fru och jag suttit på bänk vid Stortorget i Säffle. Våra blickar har då ofta sökt sig mot det enda hus där som har en slags ålderns patina och arkitektonisk karaktär. Jag syftar på östra hörnhuset mot Östra Storgatan, huset som tidigare kallades AK-huset. Under minst fem år har tornspiran saknats på det huset. Enligt uppgift för ett par år sedan skall spiran ligga i en källare.

Jag tar mig nu friheten att vädja till husets ägare: Sätt spiran på plats! Det skulle göra bilden av huset hel igen och lyfta torget och stadsbilden åtskilligt. En detalj kan man tycka, men ofta är det som bekant "detaljerna som gör det".

Gunnar Götborg

Artikeltaggar

Bostad och byggenFastigheterStorgatanStortorgetSäffle