Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen tar fram plan för laddning av elbilar

Publicerad:
Foto: Claudio Bresciani/TT

Kommunen ska ta fram en plan för laddinfrastruktur. Planen ska bland annat se till att det finns laddmöjligheter för kommunens egna bilar.

Kommundirektören har tillsammans med en arbetsgrupp fått i uppdrag att ta fram en plan för att säkerställa att laddinfrastruktur för kommunkoncernen. Det har kommunstyrelsen beslutat. Planen ska vara klar för politisk behandling och beslut senast i december 2023.

Dag Rogne (C), kommunstyrelsens ordförande, uppger att om kommunen ska upphandla elbilar måste det finnas en laddinfrastruktur. Planen ska täcka in tre olika områden. För det första gäller det att se till att det finns laddningsmöjligheter för kommunens egna bilar. För det andra att kommunen ska vara en attraktiv arbetsgivare och ge möjligheter till laddning vid arbetsplatser. Den tredje aspekten är att Säfflebostäder, Säbo, ska vara en attraktiv hyresvärd genom att kunna erbjuda laddningsmöjligheter.

– Laddningsmöjligheter för allmänheten får marknaden ta hand om, säger Dag Rogne.

Artikeltaggar

Dag RogneElbilarKommunstyrelsenPolitikSäffleSäfflebostäder

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.