Hoppa till huvudinnehållet

Kommunen vill se kortare restid mellan Säffle och Karlstad

Publicerad:
Kommunen får tycka till om regionens plan för tågtrafiken.
Kommunen får tycka till om regionens plan för tågtrafiken. Foto: Helena Söderqvist

Kommunstyrelsen i Säffle har fått tycka till om Region Värmlands strategiska plan för tågtrafiken i Värmland 2022-2040. Kommunen vill bland annat att restiden mellan Säffle och Karlstad ska minska.

Kommunstyrelsen ställer sig bakom regionens strategiska plan för tågtrafik i Värmland 2022-2040, men har några tillägg.

En av sakerna som kommunen har synpunkter på är restiden mellan Säffle och Karlstad. ”Restiden på sträckan Säffle-Karlstad måste effektiviseras för att ge personer incitament att välja tågtrafik istället för personbil” står det bland annat. Kortare resväg skulle ge större anledning att nyttja tågtrafiken.

Fler synpunkter

Kommunen vill även understryka att Åmålsområdet, trots länsgränsen, ingår i Säffle kommuns arbetsmarknadsområde på samma sätt som Karlstad gör. Detta påpekas med anledning av att den strategiska planen talar om att utveckla mål inom arbetsmarknadsområden.

Säffle kommun tycker också att det är viktigt med bra kommunikationsmöjligheter mellan Göteborg och Karlstad. Därför efterlyser kommunen en tydligare skrivning om detta i Region Värmlands remissvar.

Minskad väntetid

På kommunstyrelsens möte uppkom ytterligare ett förslag på tillägg som man ställde sig bakom. Det handlar om ett tillägg om att man vill se kortare väntetider vid byten, främst för sträckorna Säffle till Arvika via Kil samt för sträckor från Säffle vidare till Kristinehamn, Örebro samt Stockholm via Karlstad.

Artikeltaggar

KarlstadKommunstyrelsenRegion VärmlandSäffleTågtrafikTrafikVärmlands län

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.