Hoppa till huvudinnehållet

Samverkan ska förebygga droger och kriminalitet

Publicerad:
Foto: Johan Nilsson/TT

Kristdemokraterna i Säffle skrev en motion som innebär en ökad samverkan för att jobba förebyggande mot droger och kriminalitet bland unga. Motionen har godkänts.

I april kom Kristdemokraterna i Säffle med en motion om att Säffle kommun övergripande ska implementera Communities that care, CTC, mellan socialnämnden, barn- och utbildningsnämnden, polis, räddningstjänsten och Ungdomens hus. CTC är ett långsiktigt preventions- och utvecklingsarbete.

”I Säffle kommun ser vi att flera ungdomar brukar narkotika och detta har också börjat krypa längre ner i åldrarna. Kriminalitet har fått fäste även här och detta är mycket oroande, vuxenvärlden måste gå in och ta sitt ansvar för att stävja detta och vända på den negativa trend som breder ut sig i vårt samhälle och vår kommun”, stod det bland annat i motionen.

Kristdemokraternas representanter i Säffle tror att det går att vända denna trend, med hjälp av en samverkansprocess och överskridande samarbeten. Därför kom förslaget att man kommunövergripande ska implementera communities that care. Förslaget fick gehör av kommunfullmäktige som beslutade att bifalla motionen.

Artikeltaggar

Brott, lag och rättDrogerKommunfullmäktigeKriminalitetKristdemokraternaPolitikSäffleUngdomens hus

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.