Hoppa till huvudinnehållet

BK Tegnér taggade inför elitseriepremiär på hemmaplan: ”Vi går för seger”

Publicerad:
Daniel Nordström Green, lagkapten i BK Tegnér, hoppas på seger i lördagens elitseriepremiären på hemmaplan mot IKW/Köping BK.
Daniel Nordström Green, lagkapten i BK Tegnér, hoppas på seger i lördagens elitseriepremiären på hemmaplan mot IKW/Köping BK. Foto: Carolina Schützer

Det är sex år sedan BK Tegnér spelade i Elitserien. Då slutade laget på tionde plats, men åkte ur i kvalet. Nu är laget tillbaka i bowlingens finrum.

– Vi har tränat hårt och vet vad som krävs på högsta nivån, säger lagkapten Daniel Nordström Green.

Fredrik Bjurteg, Robin Sundfält, Kristian Persson, Pontus Svensson och Joakim Nordén spelade för BK Tegnér redan den förra elitseriesejouren, som bara blev ettårig. Därefter har Säfflelaget förstärkt med Jössespelarna Mattias Nilsson och Mattias Flodberg.

– Sedan har vi Pontus Svenssons son Emil Svensson, 17 år, som lyckats bra både i junior-EM och i junior-SM. Han var en viktig spelare för oss redan i fjol och är klubbens stora framtidshopp, säger Nordström Green.

Vill etablera sig

Till lördagens hemmapremiär saknar BK Tegnér duktige Joakim Nordén som ska gifta sig och firar bröllop. Annars är laget ordinarie.

Premiärmotståndaren IKW/Köping BK förväntas inte tillhöra toppskiktet i serien och är ett av lagen som BK Tegnér nog bör besegra på hemmaplan om laget ska få en bra start på seriespelet, eftersom målsättningen är att etablera sig i Elitserien och att hänga kvar i år.

Sedan väntar nämligen en riktigt tuff bortaturné lördagen den 7 oktober mot Team Alingsås BC, med flera landslagsspelare, och därefter resa till Partille för möte med de regerande svenska mästarna BC Team Pergamon, som ser ut att ha ett ännu starkare lag den här säsongen än när de lyfte SM-pokalen i våras.

Hur ser du på premiären?

– Det ska bli kul att dra igång på hemmaplan med publikstöd i ryggen. Vi har tränat mer än tidigare och går ut i premiären fyllda med självförtroende. Vi går för seger direkt i premiären.

Vad vet du om premiärmotståndaren?

– De har några riktigt bra spelare, bland annat Carl Eklund som är en ung lovande landslagsspelare. Det är ett lag som börjar etablera sig i Elitserien och har bra toppar, men det har vi också. Jag hoppas att vi har en bättre bredd i laget och att det kan fälla avgörandet.

– Det kommer bli en tuff säsong i högsta serien såklart, det är vi beredda på. Men vi vill etablera oss i Elitserien och det skulle vara väldigt skönt att inleda med seger, säger Daniel Nordström Green.

Fakta

BK Tegnérs laguppställning i elitseriepremiären

Spelare: Fredrik Bjurteg, Robin Sundfält, Emil Svensson, Daniel Nordström Green, Kristian Persson, Pontus Svensson, Mattias Nilsson, Mattias Flodberg.

Reserv: Peter Johannesson.

Artikeltaggar

BK Tegnér SäffleBowlingEmil SvenssonJoakim NordénKöpingMattias FlodbergPartillePontus SvenssonPremiärerTeam AlingsåsTeam Pergamon

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.