Hoppa till huvudinnehållet

Jenny tog bästa sommarbilden 2023: ”Väldigt roligt!”

Publicerad:
Jenny Lindström trodde inte att hon skulle vinna Sommarbilden 2023 när hon tog bilden på katten Findus och barnbarnet Hilda.
Jenny Lindström trodde inte att hon skulle vinna Sommarbilden 2023 när hon tog bilden på katten Findus och barnbarnet Hilda. Foto: Petra Lundgren

Jenny Lindströms bild på barnbarnet Hilda och katten Findus gick rakt in i juryns hjärta och med det kammade hon hem segern i ST:s fototävling Sommarbilden 2023.

– Det trodde jag inte när jag tog bilden, säger en glad Jenny Lindström.

I juli hade Jenny Lindström som bor i Säffle besök av barnbarnet Hilda 3,5 år från Tierp under en helg. Då blev hon och katten Findus 5,5 år kompisar.

– Han följde med henne överallt, konstaterar Jenny Lindström.

När Hilda och Findus satt på altanen passade hon på att ta några bilder.

– Man får ta ganska många bilder när man fotar barn och djur, säger hon.

Jenny Lindström tog vinnarbilden på altanen och sitter här på samma ställe med katten Findus, som är en blandning mellan bondkatt och norsk skogskatt.
Jenny Lindström tog vinnarbilden på altanen och sitter här på samma ställe med katten Findus, som är en blandning mellan bondkatt och norsk skogskatt. Foto: Petra Lundgren

En av bilderna skickade hon sedan in till Sommarbilden 2023, den vann etapp 8 och gick vidare till final.

– Det jag ser är en figurin som heter ”Kan du inte tala” som jag hade som gipsfigur när jag var barn.

Hon berättar att Hilda satt där med Findus och sjöng vaggvisa för honom. Han somnade dock inte. Efter att bilden vunnit etapp 8 lät Jenny Lindström rama in bilden för att Hilda skulle få den.

– Hon tycker den är fin också, säger Jenny Lindström som fick tips om att skicka in bilden till tävlingen, men det hade hon ju redan gjort.

Jenny Lindström tog bästa sommarbilden 2023. Här med katten Findus som var med på vinnarbilden. Det inramade fotografiet ska sitta ovanför soffan.
Jenny Lindström tog bästa sommarbilden 2023. Här med katten Findus som var med på vinnarbilden. Det inramade fotografiet ska sitta ovanför soffan. Foto: Petra Lundgren

Vid det här laget har Findus tröttnat på intervjun, gnäller och vill ut. Det får bli en paus för att ta bilder.

– Jag fotar inte så jättemycket, det blir på mina katter och när jag träffar barnbarnen, berättar Jenny Lindström.

Hur kändes det att vinna?

– Jag trodde inte att jag skulle gå så här långt, men det är väldigt roligt! säger Jenny Lindström och berättar att det var första gången hon skickade in bild till tävlingen.

Vinnarbilden: Hilda från Tierp var på besök i Säffle och blev snabbt bästa kompis med katten Findus.
Vinnarbilden: Hilda från Tierp var på besök i Säffle och blev snabbt bästa kompis med katten Findus. Foto: Jenny Lindström

Hur ska du fira?

– Det har jag nog redan gjort. Jag ringde mina döttrar och sedan tog jag ett glas rödvin.

I pris fick Jenny Lindström en inramad förstoring på vinnarbilden som hon tänker sätta över soffan i vardagsrummet, en blomsterbukett och ett presentkort på Manne foto.

– Hilda har blivit storasyster så jag tror att jag ska använda det för att göra en förstoring på både storasyster och lillebror, säger Jenny Lindström och visar en bild hon tagit.

Jenny Lindström gav en inramad bild till barnbarnet Hilda på henne och katten Findus.
Jenny Lindström gav en inramad bild till barnbarnet Hilda på henne och katten Findus. Foto: Emma Wiklund-Lindström

Juryns motivering

”En magisk bild som fångar ett kärt möte mellan ett barn och en katt. Den speglar också sommaren 2023 som till stor del regnade bort. Vi fick göra andra saker än att bada - som att titta ut genom ett fönster och dagdrömma en stund.”

Artikeltaggar

BarnFotograferingMänskligtRegnSäffleTierp

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.