Hoppa till huvudinnehållet

Massor av barn på plats i biblioteket i Säffle för att delta i Emil-kalaset

Publicerad:
Linda Abrahamsson hade med sig dottern Vanessa Aronsson och gick tipspromenaden på Emil-kalaset i Säffle bibliotek. Vanessa hade full koll på att Emils mössa är blå.
Linda Abrahamsson hade med sig dottern Vanessa Aronsson och gick tipspromenaden på Emil-kalaset i Säffle bibliotek. Vanessa hade full koll på att Emils mössa är blå. Foto: Roger Pettersson

Att Astrid Lindgrens Emil i Lönneberga fyller 60 år går inte obemärkt förbi. På biblioteket i Säffle fylldes andra våningen med barn och föräldrar som pysslade, gick tipspromenad och sjöng med i de välkända Emil-låtarna när Timmie Spångberg bjöd på musikunderhållning.

Emil i Lönneberga fyller 60 år och i biblioteket i Säffle firades det med ett riktigt välbesökt Emil-kalas. Redan från öppning var det många på plats och det fylldes kontinuerligt på med barn och föräldrar hela förmiddagen.

På det trevliga och populära arrangemanget som anordnats bjöds det på fika med saft och bulle, barnen pysslade med att göra egna vimplar genom att klippa, måla och limma och de kunde även bygga sin egen lilla snickarbo.

Omåttligt populär

Johan Haglund Redin hade med sig dottern Leia Haglund Redin, snart 2 år, och de hade slagit sig ner vid en av pysselbänkarna. Pappa Johan berättade att det är Pippi, Emil och Saltkråkan som gäller för Leia, ett bevis för hur omåttligt populär Astrid Lindgren fortfarande är både bland barn och vuxna.

Ellie Wassberg och Linnéa Stake tillverkade egna Emil-vimplar vid ett av pysselborden.
Ellie Wassberg och Linnéa Stake tillverkade egna Emil-vimplar vid ett av pysselborden. Foto: Roger Pettersson

Helmer Johannesson hade med sig farfar Gunnar Johannesson, som knöt för en ögonbindel och snurrade Helmer några varv innan han skulle fästa svansen på griseknoen. Han lyckades trots det fästa den på nästan helt rätt plats.

Timmie Spångberg varvade populära Emil-låtar med välkända rock n´roll-låtar.
Timmie Spångberg varvade populära Emil-låtar med välkända rock n´roll-låtar. Foto: Roger Pettersson
Johan Haglund Redin tog med sig dottern Leia till Emil-kalaset.
Johan Haglund Redin tog med sig dottern Leia till Emil-kalaset. Foto: Roger Pettersson
Syskontrion Zettergren består av Wilja, storebror Adrian och minstingen Luna.
Syskontrion Zettergren består av Wilja, storebror Adrian och minstingen Luna. Foto: Roger Pettersson
Det var trångt i biblioteket och William Rubensson slog sig ned på golvet för en fika tillsammans med pappa Daniel Eliasson.
Det var trångt i biblioteket och William Rubensson slog sig ned på golvet för en fika tillsammans med pappa Daniel Eliasson. Foto: Roger Pettersson
Gunnar Johannesson knöt för ögonbindeln på sitt barnbarn Helmer Johannesson som sedan skulle sätta svansen på griseknoen.
Gunnar Johannesson knöt för ögonbindeln på sitt barnbarn Helmer Johannesson som sedan skulle sätta svansen på griseknoen. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

Astrid LindgrenBarnLitteraturMänskligtSäffleTimmie Spångberg

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.