Hoppa till huvudinnehållet

Premiärnerver spökade för BK Tegnér i elitseriepremiären – blytung hemmaförlust

Publicerad:
Robin Sundfelt blev poängbäst i BK Tegnér med 829 poäng, men det räckte inte för att laget skulle kunna utmana IKW/Köping BK i elitseriepremiären.
Robin Sundfelt blev poängbäst i BK Tegnér med 829 poäng, men det räckte inte för att laget skulle kunna utmana IKW/Köping BK i elitseriepremiären. Foto: Roger Pettersson

Efter en darrig och nervös inledning på elitseriepremiären på hemmaplan tändes hoppet när laget närmade sig och hade kontakt vid ställningen 4–6 efter halva matchen.

Men till slut blev det förlust med hela 4–16 och det var besvikna miner bland hemmaspelarna som aldrig riktigt hittade flytet i spelet.

Redan från start syntes det att det var spänt och nervöst bland hemmaspelarna. Det var bara Jösseduon Mattias Nilsson och Mattias Flodberg som fick spelet att stämma och vann sitt. De andra borden tog gästerna hem och efter första serien var ställningen 1–4.

– Vi börjar inte alls bra och får kämpa i motvind direkt. Andra serien var bra och i tredje serien var det jämnt på alla bord de sju första rutorna, men sedan vek vi ner oss och förlorade alla bord, säger lagkapten Daniel Nordström Green.

”Det låste sig”

Andra serien vann BK Tegnér med 3–2 och reducerade till 4–6, men sedan blev det alltså pannkaka från slutet av den tredje serien och resten av matchen. 4–16 var inga smickrande förlustsiffror i elitseriepremiären på hemmaplan.

Daniel Nordström Green var bedrövad och besviken efter storförlusten.
Daniel Nordström Green var bedrövad och besviken efter storförlusten. Foto: Roger Pettersson

– Vi ska kunna avsevärt bättre. Det har varit väldigt mycket uppmärksamhet inför Elitserien och det låste sig. Nu kan det bara bli bättre, fortsätter Nordström Green.

Det var sällan hemmaspelarna fick det flyt som de ibland kan bjuda på och hängdes med många huvuden under matchen, på flera håll redan från första serien.

Hur känns det direkt efter matchen?

– Jag är bedrövad. Både besviken och irriterad över att vi inte lyckas prestera bättre när det gäller. Det har sett betydligt bättre ut på träning än i matchen, säger

Matchfakta

BK Tegnér – IKW/Köping BK 4–16 (1–4, 3–2, 0–5, 0–5)

Poäng, BK Tegnér: Robin Sundfelt 829 poäng, Mattias Nilsson 825, Mattias Flodberg 806, Daniel Nordström Green 801, Emil Svensson 786, Fredrik Bjurteg 729, Pontus Svensson 553 (på tre serier), Kristian Persson 531 (på tre serier), Peter Johannesson 339 (på två serier).

Poängbästa, IKW/Köping BK: Viktor Danielsson 912 poäng, Carl Eklund 907, Jakob Bolin Åsman 850, Tony Eklund 835.

Fredrik Bjurteg hittade inte rätta flytet i sitt spel.
Fredrik Bjurteg hittade inte rätta flytet i sitt spel. Foto: Roger Pettersson
Kristian Persson nådde inte heller några högre höjder i elitseriepremiären.
Kristian Persson nådde inte heller några högre höjder i elitseriepremiären. Foto: Roger Pettersson
Fredrik Bjurteg hängde lite med huvudet redan i den första serien när spelet inte stämde.
Fredrik Bjurteg hängde lite med huvudet redan i den första serien när spelet inte stämde. Foto: Roger Pettersson
Sören Larsson, Daniel Nordström Green, Fredrik Bjurteg, Kristian Persson och Peter Johannesson pratade ihop sig innan matchen, men det hjälpte föga.
Sören Larsson, Daniel Nordström Green, Fredrik Bjurteg, Kristian Persson och Peter Johannesson pratade ihop sig innan matchen, men det hjälpte föga. Foto: Roger Pettersson
Mattias Nilsson skrapade ihop näst flest poäng i BK Tegnér.
Mattias Nilsson skrapade ihop näst flest poäng i BK Tegnér. Foto: Roger Pettersson
Pontus Svensson hade också svårt att hitta flyt i spelet.
Pontus Svensson hade också svårt att hitta flyt i spelet. Foto: Roger Pettersson

Artikeltaggar

BK Tegnér SäffleBowlingKöpingKristian PerssonMattias FlodbergPontus Svensson

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.