Hoppa till huvudinnehållet

Framgångar för Säffletjejer

Publicerad:
Framgångar för Säffle friidrottsklubb i regionmästerskapet.
Framgångar för Säffle friidrottsklubb i regionmästerskapet. Foto: Privat

Regionmästerskapet i friidrott för tjejer och killar i 13- och 14-årsklasserna avgjordes förra helgen. Det blev framgångsrikt för tävlande från Säffle friidrottsklubb.

Elin Abbelin och Julia Karlsson var två tjejer från klubben som satte sig på bussen på fredagen tillsammans med övriga värmländska deltagare . Tävlingsplatsen i år var Märsta några mil utanför Stockholm.

Förr tävlade landskapen mot varandra men nu tillhör Värmland regionen och laget Södra Svealand. Totalt blev laget trea bland regionerna ännu bättre gick det på flicksidan som är mycket stark i regionen, i F13 blev man tvåa och F14-tjejerna vann hela sin klass. Båda tjejerna visade styrka med flera personliga rekord och fina placeringar.

Elin blev bland annat fyra i höjd med nytt personbästa på 1,47 meter. Julia slog personligt rekord på 60 meter häck och slutade på en fin sjätteplats i finalen. Men framförallt är det en lagtävling där man bor tillsammans , umgås , tävlar och peppar varandra vilket tjejerna från Säffle verkligen hjälpte till med. Trötta men mycket nöjda tjejer lämnade huvudstaden på söndagskvällen med sikte mot Värmland.

Julia Karlsson från Säffle friidrottsklubb på regionmästerskapet i friidrott.

Artikeltaggar

FriidrottSäffleVärmlands län

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.