Hoppa till huvudinnehållet

Friidrottsfest väntar på Sporthälla

Publicerad:
Arkivbild från en tidigare friidrottsdag på Sporthälla.
Arkivbild från en tidigare friidrottsdag på Sporthälla. Foto: Kjell Olsson

Torsdagen, den 28 september, det vill säga dagen före Säffles marknad blir det friidrottsfest på Sporthälla. Då kommer elever från alla Säffles ytterskolor in för att prova på grenarna 60 meter, 600 meter, längdhopp, bollkast, kulstötning samt höjdhopp.

Elever från årskurs 4-6 totalt närmare 150 stycken får då testa sina egna förmågor. Alla årsklasser deltar i alla grenar utom i höjd där det är årskurs 5 och 6 som tävlar. En del nymodigheter finns på plats för att man ska kunna spara tid och allt ska vara klart klockan 12. Första starterna går runt 09.30.

Friidrott är ju verkligen i rampljuset genom både VM och Finnkampen med mera.

Dagen är ett samarbete mellan Säffle Skol IF och Säffle Friidrott. Funktionärer kommer både från Tegnérskolan, övriga skolor samt Säffle FIK och ”gamla” skolidrottslärare.

– Anmälningar ska sändas in senast kommande måndag, den 25, säger Mats Olsson. Säffle FIK, och om någon ytterligare information behövs så kan Kjell Olsson, Långserud, kontaktas. Arrangemanget har långa anor och det är faktiskt ett litet jubileum igen.

Artikeltaggar

FriidrottJubileumLångserudSäffleSäffle FIKSäffle FriidrottSkolorTegnérskolan

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.