Hoppa till huvudinnehållet

Efter kaoset på McDonald’s: ”Vi är bedrövade”

Publicerad:
Fredrik Manneby, regionchef på McDonald's i Värmland är bedrövad efter söndagskvällens händelser.
Fredrik Manneby, regionchef på McDonald's i Värmland är bedrövad efter söndagskvällens händelser. Foto: Sara Fallberg Omar

Stämningen bland de anställda på McDonald´s är dämpad efter söndagens tumult på restaurangen i Säffle.

– Vi är bedrövade. Det var en väldigt obehaglig händelse, säger regionchefen Fredrik Manneby.

Personalen på McDonald´s i Säffle tryckte på överfallslarmet när en man i 30-årsåldern plötsligt gick bärsärk under söndagskvällen. Polis och Securitas var snabbt på plats och McDonald´s aktiverade omgående sitt kristeam.

– Personalen mår fysiskt bra, men är skakade. Vårt stora fokus är på att de som var på plats ska tas om hand på bästa sätt, säger Fredrik Manneby, regionchef på McDonald´s i Värmland.

Han är märkbart tagen av nattens händelser.

– Jag är uppriven, vi blev omskakade. Medarbetarna hanterade det exemplariskt. Jag är otroligt glad att det gick så pass bra som det gjorde. Det materiella betyder ingenting. Allt fokus nu handlar om att de anställda ska må bra. Jag är stolt över dem.

Enligt Fredrik Manneby påbörjas nu ett stort jobb med att långsiktigt säkerställa det psykiska välmåendet hos personalen.

Besökare kastade ketchup och slog personal: ”Det var katastrof”Mannen greps efter hot mot busschaufför och bärsärkagång på McDonalds

Artikeltaggar

Brott, lag och rättMcDonaldsRestaurangerSäffleSkadegörelse

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.