Hoppa till huvudinnehållet

En pinne för Säffle SK: ”Alla poäng är viktiga nu på slutet”

Publicerad:
SSK mötte IFK Skövde IF på Sporthälla i söndags - man fick med sig en viktig poäng.
SSK mötte IFK Skövde IF på Sporthälla i söndags - man fick med sig en viktig poäng. Foto: Carolina Schützer

Säffle SK ställdes mot topplaget IFK Skövde FK under söndagseftermiddagen och man gjorde en bra match. Slutresultatet skrevs till 1-1 efter två mål i första halvleken.

– Det var skönt med poäng - jätteskönt. Jag tycker att killarna gör en bra match - vi möter ett bra lag, ett topplag. Vi står upp bra och försvarar oss bra, även med boll, och vi gör ett snyggt mål. Alla poäng är viktiga nu på slutet, och vi har haft otur i en till två matcher nu där vi inte fått med oss något, men nu gjorde vi en bra match och klarar att stå emot, säger tränare Edin Mesic.

Det är gästerna som är vassast i inledningen av matchen. Men efter kvarten spelad kommer Säffle in mer och mer i matchen. Det är gästerna som prickar in ledningsmålet efter 17 minuter.

Säffle ger sig dock inte, och precis innan pausvilan så trycker man in kvitteringsmålet. Det är Fredrik Larsson som sätter 1-1. Resterande 45 minuter, plus 6 minuters övertid, förblir mållös och Säffle SK får med sig en poäng - en viktig sådan.

  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer
  • Foto: Carolina Schützer

Vad är det ni gör bra i den här matchen?

– Vi jobbar som ett lag, verkligen, och försvarar oss bra. Första kvarten hade vi lite bekymmer men reder ut det och kommer tillbaka - vi får in en kvittering. Skövde hade första kvarten, sedan slappnade vi av mer och kom in i matchen mycket bättre. I det defensiva gjorde vi det riktigt bra, och vi skyddar vårt mål bra i 96 minuter. Alla sliter från minut ett till den sista.

Serieledaren nästa

Säffle SK spelar sin nästa match den 1 oktober, borta mot serieledaren Torslanda IK.

– Ja, Torslanda gick upp som serieledare nu. Så det kommer att bli en spännande match, och vi har allt att vinna i den matchen. Så det är bara ut och fortsätta där vi slutade denna matchen och jobba hårt så ska vi försöka få med oss poäng hem. Det kommer att bli tufft, men det är bara tuta och köra.

Säffle SK - IFK Skövde IF (1-1)

17’ 0-1 Linus Bock

46’ 1-1 Fredrik Larsson

Artikeltaggar

Edin MesicFotbollIFK Skövde fotbollSäffleSäffle SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.