Hoppa till huvudinnehållet

Eskilsäters IF åker ur division 6: ”Vi ska bara ner och vända”

Publicerad:
Derby mellan Svanskog och Eskilsäter på Svanevallen (Jacob Wolfbrandt, Adam Karlsson)
Derby mellan Svanskog och Eskilsäter på Svanevallen (Jacob Wolfbrandt, Adam Karlsson) Foto: Carolina Schützer

Efter helgens knappa förlust mot Slottsbrons IF står det klart att även Eskilsäters IF åker ur division 6 och ska spela i division 7 nästa år.

– Det är absolut jättetråkigt, men man kan se det som en nystart också, säger tränaren Andreas Thorell.

De senaste sju säsongerna har man spelat i division 6, men nu ramlar man alltså ner i division 7 - den lägsta serien - efter en pressad match mot Slottsbrons IF borta under helgen.

– Vi hade kniven mot strupen men det hjälpte inte, säger Andreas.

Hur var stämningen i laget efter förlusten och insikten om att ni åker ur?

– Vi har ju vetat länge att det kan hända och det är ju absolut jättetråkig, men man kan se det som en nystart också – att få bygga upp ett nytt självförtroende. Jag tycker att lagandan och gemenskapen trots detta har varit på topp, säger Andreas.

Legat i botten länge

En nedflytt har varit på gång ganska länge för Eskilsäters IF. Man har legat botten under flera år, och med ett näst intill ett helt nytt och väldigt ungt lag samt nya tränare, blev det till slut så.

– Vi har haft 12 nya spelare i år. Några har inte spelat på länge och några andra har inte spelat alls förut och med tanke på det tycker jag att alla har gjort det väldigt bra. Det är roligt att vi är så många på träningarna och att det är lätt att få ihop ett lag, så har det inte alltid varit, säger Andreas, som tillsammans med Kristoffer och Adam dessutom gjort första året som tränare i laget.

– Vi har ingen erfarenhet av detta utan det är en grej vi kände för att testa på, fortsätter han.

Om de kommer att fortsätta nästa år svarar Andreas lite trevande på.

– Njae, vi håller väl på med de diskussionerna. Jag blir väl kvar i alla fall, så får vi se vad de andra tycker och tänker.

Tror på uppflytt

Inför nästa års tillbakagång till division 7, tror Andreas att laget har goda chanser att fortsätta jobba ihop sig och ta sig tillbaka till division 6 igen året därpå, om alla spelare vill fortsätta.

– Jag hoppas att alla vill stanna kvar frampå. Har vi detta laget nästa säsong så ska vi ha bra chanser. Vi ska bara ner och vända igen. Det är målet, säger Andreas.

Innan den här säsongen når sitt slut har laget dock en match kvar att avklara. Lördagen den 30 september blir det derby mot Gillberga på hemmaplan.

– Det ska bli kul! Det ändrar ju ingenting i tabellen så det är bara att gå in och ha skoj. Sen glömmer vi den här säsongen och blickar framåt mot nästa år, avslutar Andreas.

Slottsbrons IF - Eskilsäters IF (5-4)

19’ 0-1 Teddy Finsberg

20’ 1-1 Filip Persson

22’ 2-1 Filip Persson

34’ 3-1 Rasmus Mattsson

36’ 3-2 Patrick Skogh

44’ 4-2 Filip Persson

47’ 5-2 Mattias Aronsson

49’ 5-3 Patrick Skogh

65’ 5-4 Teddy Finsberg

Artikeltaggar

Eskilsäters IFFotbollSäffleTräning

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.