Hoppa till huvudinnehållet

I NATT: Man gick bärsärk på restaurang – släpptes och greps igen på buss: ”Hotfull och aggressiv”

Publicerad:
En man i 30-årsåldern gick bärsärk på en restaurang i Säffle.
En man i 30-årsåldern gick bärsärk på en restaurang i Säffle. Foto: Johan Nilsson/TT

En man i 30-årsåldern greps under natten av polis efter att ha betett sig hotfullt mot chauffören på en buss i Karlstad. Mannen hade tidigare under natten gripits efter att ha slagit sönder en restaurang i Säffle.

Under morgonen anhölls 30-åringen av åklagare.

Det var vid 22-tiden på söndagskvällen som polisen larmades till en restaurang i Säffle. Där hade en man i 30-årsåldern gått bärsärk och slagit sönder flera saker.

– När vi kommer dit är restaurangen tämligen sönderslagen. Mannen har även hotat personal och besökare. Vi grep honom misstänkt för olaga hot, skadegörelse och misshandel, säger Sophia Jiglind, presstalesperson vid polisen i region Bergslagen.

Mannen fördes till arresten i Karlstad, men släpptes senare.

Kort därefter fick polisen rycka ut till busstationen i Karlstad där en busschaufför tryckt på sitt överfallslarm.

– Samma man som tidigare släppts hade då börjat bete sig hotfullt och aggressivt mot chauffören. Han hade bland annat slagit sönder bussdörrarna. Vi fick återigen kontroll på mannen och grep honom igen, säger Sophia Jiglind.

30-åringen anhölls denna gång av åklagare och misstänks för olaga hot och skadegörelse.

Artikeltaggar

ÅklagareBrott, lag och rättKarlstadMisshandelOlaga hotSäffleSkadegörelseSophia Jiglind

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.