Hoppa till huvudinnehållet

Besökare kastade ketchup och slog personal: ”Det var katastrof”

Publicerad:
Man gick bärsärkagång på McDonalds i Säffle. Restaurangen fick stänga tidigare på söndagen och öppna senare på måndagen.
Man gick bärsärkagång på McDonalds i Säffle. Restaurangen fick stänga tidigare på söndagen och öppna senare på måndagen. Foto: Sara Fallberg Omar

Vid 22-tiden på söndagskvällen kom en märkbart påverkad man i 30-årsåldern in på McDonald´s i Säffle och gick bärsärkagång. Han slogs och kastade inredning.

– Det var katastrof, säger en av de anställda.

Den som var sugen på McDonald´s-frukost i Säffle under måndagen möttes av en upptejpad lapp på dörren: ”I dag öppnar vi klockan 10 – varmt välkomna då!”. De skulle egentligen ha öppnat klockan 07, men hela natten och morgonen gick åt till att städa.

Blomjord, ketchup och möbler låg huller om buller efter söndagskvällens kaos. En manlig gäst i 30-årsåldern gick fullständigt bärsärk och gav sig på inredning, personal och andra gäster.

– Han hade tagit med sig saker in också. Och micron slogs sönder, berättar en medarbetare.

”Städade till klockan två”

En digital skärm med menyer är sprucken och svart. Den skadades under tumultet som uppstod. Och i kylarna ligger drickan omkullvält. Ketchup- och senapspåsarna i pumpbehållarna rycktes upp och kastades runt. Tre meter upp på väggarna syns fortfarande små ketchupfläckar, trots mer än sju timmars städning.

– Jag blev väckt i går när jag sov och åkte hit direkt. Sedan städade jag till klockan två. Vi var flera kollegor som hjälptes åt, säger restaurangchefen.

Slog medarbetare

30-åringen tog sig in bakom kassan och slog bland annat en av de tre personer som jobbade på McDonald´s under söndagskvällen. Den utsatta medarbetaren mår fysiskt bra och behövde inte uppsöka vård.

Restaurangen brukar i vanliga fall stänga vid midnatt på söndagar, men i går bommade man igen efter incidenten vid 22-tiden.

– Han var inte normal, han var full. Jag har jobbat på två andra McDonald´s i Karlstad tidigare och det har hänt att gäster bråkat med varandra, men jag har aldrig varit med om att en gäst gett sig på någon i personalen tidigare, säger restaurangchefen.

Mannen greps efter hot mot busschaufför och bärsärkagång på McDonalds

Artikeltaggar

Brott, lag och rättMcDonaldsRestaurangerSäffleSkadegörelse

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.