Hoppa till huvudinnehållet

Tre poäng till Gillberga: ”Spel mot ett mål i 90 minuter”

Publicerad:
Det blev tre poäng till Gillberga i helgens match. David Calberg stod för matchens första mål. (arkvibild)
Det blev tre poäng till Gillberga i helgens match. David Calberg stod för matchens första mål. (arkvibild) Foto: Carolina Schützer

Gillberga FF tog hem en trepoängare i helgens match mot Grums IK. Matchen slutade med en ganska komfortabel seger efter 3 mål mot noll.

– Vi gjorde en ganska bra insats, så jag är ganska nöjd. Det blev 3-0 men det kunde ha blivit rejält mycket mer om vi fått in alla chanser vi hade. Men de var skönt att studsa tillbaka. Det var kul med sista seger hemma för den här säsongen, säger tränare Philip Johansson.

Hemmalaget Gillberga inledde matchen med et tidigt mål. Redan efter 6 minuters spel satte David Calberg ledningsmålet. Flera målchanser senare skulle ytterligare ett mål slinka in i den första halvleken. Den här gången var det Pontus Lawner som stod bakom målet, i matchminut 43.

– Grums kom med ett ganska ungt lag, så det var spel mot ett mål i 90 minuter egentligen. Vi tryckte till dem från början till slut, trots att vi missar många målchanser. Men efter 3-0 så dör matchen ganska rejält.

Matchens sista mål kommer väldigt snabbt i andra - bara efter en minuts spel. Återigen är det Pontus Lawner som är framme och prickar in 3-0. Matchens spelas av - inga fler av Gillbergas målchanser går in - och det blir tre poäng till GFF.

Plus till någon?

– David Calberg gjorde en bra match, och även Pontus Lawner.

Avslutar med derby

Gillbergas sista match spelas den 30 september, borta mot Eskilsäters IF - säsongen avslutas med andra ord med ett derby.

– Det blir nog kul - roligt även om den inte gäller något. Men det är viktigt att avsluta bra. Vi ser fram emot den matchen.

Gillberga FF - Grums IK 2 (3-0)

6’ 1-0 David Calberg

43’ 2-0 Pontus Lawner

46’ 3-0 Pontus Lawner

Artikeltaggar

FotbollGillbergaGillberga FFGrums IK Fotboll

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.