Hoppa till huvudinnehållet

Värmlandsbro SK flyttas ned till femman – föll i ödesmatchen mot Råtorp

Publicerad:
I helgen blev det klart att VSK kommer att åka ur division 4. Hemmaspelaren Erik Kärnström stoppas av Råtorps Abdirahman Mustafa Ibraahim ute på kanten.
I helgen blev det klart att VSK kommer att åka ur division 4. Hemmaspelaren Erik Kärnström stoppas av Råtorps Abdirahman Mustafa Ibraahim ute på kanten. Foto: Roger Pettersson

Efter några kanonsäsonger av Värmlandsbro SK, där man klättrat i serierna, så har man i år haft det väldigt tungt. Division 4 blev för tuff. Helgens måstematch slutade utan poäng och det är därmed kört för VSK - de kommer att åka ur.

– Det är ju givetvis en tung förlust. I och med den så kommer vi inte vara ett division 4- lag, säger tränare Anders Eldh.

På en riktigt tungsprungen plan mättad av vatten avgjordes Värmlandsbro SK:s öde i division 4 Värmland på Brovallen i lördags eftermiddag. Matchen präglades mer av kamp än skönspel när bottenkonkurrenten Råtorps IK kom på besök på Brovallen.

Planen var så sank att Råtorps målvakt Eddie Karlsson fastnade med foten i blandningen av gräs och lera vid en utspark i första halvlek. Han lyckades ändå hålla balansen och rensa undan bollen, annars kunde VSK ha fått riktigt bjudgodis.

Råtorps lagkapten Mattias Olsson, till vänster, kramas om av lagkamraterna efter ledningsmålet precis före pausvilan. VSK:s Albin Bryntesson är bedrövad och står med nerböjt huvud.
Råtorps lagkapten Mattias Olsson, till vänster, kramas om av lagkamraterna efter ledningsmålet precis före pausvilan. VSK:s Albin Bryntesson är bedrövad och står med nerböjt huvud. Foto: Roger Pettersson

”Det bättre laget i första”

Det var fattigt med målchanser åt båda håll i första halvlek och det såg ut att bli en mållös tillställning fram till pausvilan. Men Råtorp ville annat och minuten före halvtidsvilan slog gästernas lagkapten Mattias Olsson till och gav Råtorp ledningen.

– Matchen som sådan är en bra insats, det finns inget att klaga eller anmärka på. Vi gjorde en bra insats, och det kunde ha gått hur som helst. Det var jämt. I första spelade vi väldigt bra, men sedan åkte vi på ett baklängesmål i slutet på första tyvärr. Vi var det bättre laget i första.

Axel Carlsson hade endast varit på planen en minut efter att ha blivit inbytt halvvägs in i andra halvlek när han satte Värmlandsbro kvittering. Men sju minuter senare återtog bortalaget ledningen genom Omar Soukkar som släckte VSK:s hopp – för resten av säsongen.

– I andra måste vi göra två mål, och vi lyckas kvittera. Sedan jagar vi ett till och då blir det lite spretigt - Råtorp kontrar in 2-1. Vi gjorde ett försök men räckte inte riktigt. Allt heder till viljan att vinna och till killarnas arbetsinsats. Det är inte matchen nu helgen som gör att vi åker ur, men det är tungt ändå.

Värmlandsbro SK:s Marcus Håkansson jagar Råtorps försvarare Michael Pidgeon förgäves.
Värmlandsbro SK:s Marcus Håkansson jagar Råtorps försvarare Michael Pidgeon förgäves. Foto: Roger Pettersson

Flera fina år

Under 2020 kvalade man sig vidare från sexan till femma. År 2021, första året i femman, blev komfortabelt och man slutade på en mittenplats. Förra året tog man sig hela vägen till toppen av tabellen och därmed upp till division 4. Men här blev det nu för tufft - efter 20 spelade matcher så har man förlorat 15 av de och vunnit fyra. Tillsammans med Nyedshov som just nu ligger på sistaplats, så kommer VSK att ramla ur fyran.

Hur känns det att åka ur?

– Det är klart att det är tufft - vi hade ju satsat på nytt kontrakt. Sedan ligger vi ju där vi ligger av en anledning inte på grund av otur. Vi har inte presterat tillräckligt bra. Vi har 10 lag som ligger före oss - som är bättre än oss. Så det här är ingen slump. Sedan finns det klart att det finns matcher som vi skulle ha kunnat få med oss poäng i också, men inte får det.

VSK:s Marcus Håkansson laddar för skott mellan Råtorps Abdulla Amin och Charlie Uhlin.
VSK:s Marcus Håkansson laddar för skott mellan Råtorps Abdulla Amin och Charlie Uhlin. Foto: Roger Pettersson

Vad tror du orsaken är?

– Det kan finnas flera orsaker. Men det jag vill peka på är kontinuiteten. Under de här 20 matcherna så har vi inte startat med samma lag två matcher i rad - det underlättar inte. Vi är också en ganska tunn trupp och har tappat en del under säsongen, vilket också gör att vi har svårare att hävda oss. Vi är inte heller tillräckligt bra i något av straffområdena -vi har inte räckt till.

Känner du att ni varit med spelmässigt för spel i fyran?

– Spelmässigt räcker vi till vissa matcher - men vi har ingen jämnhet i spelet. Det är sällan vi gör tre bra prestationer i rad - vi gör en bra lite här och var. Vi hade behövt vara lite jämnare. Just nu är alla besvikna att vi inte räckte till - det är tufft.

VSK spelar sin nästa match den 29 september, borta mot Karlskoga SK. Därefter har man bara en match kvar i fyran.

– Nu handlar det om att avsluta snyggt, trots att matcherna inte gäller något för oss - där har vi en skyldighet mot oss själva, klubben och även de andra lagen.

Värmlandsbros Alexander Torp Svennson nickar utanför offensiv målbur. Närmast syns Råtorps Abdullah Amin och Michael Pidgeon.
Värmlandsbros Alexander Torp Svennson nickar utanför offensiv målbur. Närmast syns Råtorps Abdullah Amin och Michael Pidgeon. Foto: Roger Pettersson

Värmlandsbro SK - Råtorps IK (1-2)

44’ 1-0 Mattias Olsson

68’ 1-1 Axel Carlsson

45’ 1-2 Omar Soukkar

Artikeltaggar

BrovallenFotbollRåtorps IKVärmlandsbroVärmlandsbro SK

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.