Hoppa till huvudinnehållet

Många hundar i lyckad utställning

Publicerad:
I lördags hölls en hundutställning på Säterivägen i Säffle.
I lördags hölls en hundutställning på Säterivägen i Säffle. Foto: Maja Nilsson

På lördag morgon intog 79 anmälda hundar gräsmattan på Säterivägen. Det var dags för en inofficiell hundutställning som Svenska Dogo Argentino Klubben (SDAK) arrangerade.

I samband med detta hade även klubben sin första inofficiella rasspecial för enbart Dogo Argentino. Det skedde efter alla andra rasers bedömning. Domaren Elisabeth Wahlström var inbjuden och hon gjorde ett suveränt jobb tillsammans med två duktiga ringsekreterare som klubben bjudit in, Carina Tännström och Elisabeth Dalgård.

Barn och hundar

Efter att alla raser bedömts var det dags för fem duktiga barn som visade sina hundar i så kallat Barn med hund. Domare var Susanne Engund som fint och pedagogiskt förklarade och visade hur barnen på bästa vis skulle visa fram sina hundar. Rosetter och “goodie bag” fick de alla. Alla bäst i rasen-vinnande valpar och vuxna tävlade sedan i gruppfinal och de vinnande hundarna där tävlade vidare i bäst in show.

 • Foto: Maja Nilsson
 • Foto: Maja Nilsson
 • Foto: Maja Nilsson

Hamburgare och kaffe

Fram tills att det var dags för Dogo Argentino visade sig höstvädret på sitt bästa sätt. Solen sken, inget regn, folk minglade och många intresserade kom för att titta. Den yngste på plats var lille Leo drygt 1 och en halv månad.

Doften av grillad hamburgare och kaffe låg över området. Det var föreningen Three Kings Muay thai som stod för serveringen. Det kom lite regn men det gick snabbt över. Trots lite regn blev det en lyckad dag och arrangörerna var nöjda med dagen. Många kom till sekretariatet och ville att det skulle anordnas utställning nästa år igen vilket var kul att höra för arrangörerna som anordnade utställningen för första gången.

79 hundar var anmälda till lördagens utställning.
79 hundar var anmälda till lördagens utställning. Foto: Maja Nilsson

Bäst i rasen

Bäst i rasen på specialen blev Devil Minds Karma, vackert visad av David Nilsson, snart 17 år. Han gjorde det med bravur och det blir inskrivet i rasklubbens historiebok då det är första tävlingen och första vinnande hund.

Detta arrangemang var ett samarbete mellan två Säffleklubbar, Svenska Dogo Argentino Klubben (SDAK) och Three Kings Muay Thai klubb. SDAK har ingen lokal och styrelsemedlemmarna är utspridda över hela Sverige så ordförande tog kontakt med ordförande i Three Kings Muay Thai klubb, som har sin träningslokal på Säterivägen, för ett samarbete.

 • David Nilsson blev inskriven i rasklubbens historik som första bäst i ras-vinnare med hunden Devil Minds Karma.
  David Nilsson blev inskriven i rasklubbens historik som första bäst i ras-vinnare med hunden Devil Minds Karma. Foto: Maja Nilsson
 • Foto: Maja Nilsson
 • Foto: Maja Nilsson
 • Foto: Maja Nilsson
 • Foto: Maja Nilsson
 • Foto: Maja Nilsson
 • Foto: Maja Nilsson
 • Foto: Maja Nilsson
 • Foto: Maja Nilsson
 • Foto: Maja Nilsson
 • Foto: Maja Nilsson
 • Foto: Maja Nilsson

Artikeltaggar

Djur och naturHusdjurSäffleUtställningar

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.