Hoppa till huvudinnehållet

25:e upplagan av Tegnérjoggen

Publicerad:
De tre bästa killarna respektive tjejerna får pris i Tegnérjoggen.
De tre bästa killarna respektive tjejerna får pris i Tegnérjoggen. Foto: Privat

Tegnérskolan har arrangerat skoljogg i väldigt många år. I början, på Greger Kristianssons tid var det långt, hela 11 kilometer, via By, Kyrkerud och Hög. Men sedan 25 år tillbaka gäller 5,5 kilometer med samma bansträckning fram till Kyrkerud men där viker banan in direkt mot elljusspåret och målet vid skidstugan.

Det har blivit ett breddarrangemang som samtidigt är en riktig tävling för de som taggar till ordentligt och vill prestera. För att höja statusen finns det priser till de tre bästa pojkarna respektive flickorna och det lottas även ut 15 fina sponsrade priser bland alla som har klarat loppet under 50 minuter, det vill säga att man har försökt springa åtminstone bitvis.

Även lärare springer

Resultatlistor finns bevarade för alla år och många vill jämföra med äldre syskon och så vidare. Bland de som gillar att röra på sig är detta en dag som de ser fram emot.

Många lärare är också med och springer. I flera klasser blir eleverna utmanade av sina mentorer.

Bästa elevtiden hittills har Meija Pettersson gjort 2020 då hon sprang in på 20:43. Årets segrare, Abdi Salloum sprang in på 21:25 i år och 20:55 i fjol, det vill säga två tider på den totala ”Topp-10”-listan genom åren.

Bjuda in föräldrar

Med största säkerhet kommer Tegnérjoggen att köras igen nästa år. Då kommer även löpsugna föräldrar att bjudas in.

Årets topp tre bland killar respektive tjejer såg ut så här: Killar - 1 Abdi Salloum 9B 21:25, 2. Aboda Abdulhai 9C 22:01, 3. Hermon Bek 8E 22:21, Tjejer - 1. Elin Abelin 8C 25:37, 2. Niyat Tesfaslasie, 7F 27:32, 3. Nellie Porath, 9A 28:14.

Artikeltaggar

LärareLöpningMotion och hälsaSyskonTegnérskolan

Så här jobbar Säffle-Tidningen med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.